divendres, 27 de maig del 2011

MINI CAKES DE PASTANAGA, NOUS I PANSES


Últim dia de classes! Això que significa?
Preparar-me pels pocs exàmens que em queden, elaborar un projecte molt interessant de rehabilitació i... vacances. Suposarà un augment d'entrades, de pastissos i de coses ben bones a casa; que no vol dir que no mengem bé a hores d'ara! Al contrari, però com ens sol passar a tots qui tenim aquest món dins la blogosfera, la cuina ens crida, ens reclama... i nosaltres l'enyorem. 

Vinc plena d'idees, ja no només de receptes, sinó també de petites manualitats i entreteniments relacionats amb la presentació dels nostres menjars i per a fer petits obsequis. Ho aniré introduint de mica en mica, si teniu paciència en poques setmanes el ritme frenètic de fer projectes serà mig compensat. 
Com que no podia deixar aquesta nova "idea" a l'aire, comencem amb motlles de muffins fets a casa, una cosa molt fàcil i a l'abast de tothom. 
  • Necessitem rotlles de paper de regal; els que més us agradin, amb motius del que serà el·laborat el muffin, el que volgueu. Tisores, un regle i paper per enfornar.
  • Retallem el paper de regal i el d'enfornar en quadrats de 10x10cm (jo els he fet de 12x12).
  • Superposem els dos papers, el de regal estarà en contacte amb el motlle de muffins i el d'enfornar amb la massa del cake.
  • Amb l'ajuda d'un got o de flameres, li dones forma dins el motlle (si en tens suficients pots deixar-ho mentre prepares la massa, per a que agafin bé la forma).
    • Ja estan apunt per a posar la massa i enfornar! Seran muffins diferents, però aquesta és la gràcia, originals i únics.

I per a que practiqueu i sorprengueu als de casa i als amics, us deixo la recepta que he preparat avui. Un deliciosos muffins de pastanaga, ja que feia temps que tenia la recepta preparada i no havia trobat el moment ni la inspiració per a posar-mi. Crec que us agradaran, són especiats, molt nutritius i tenint en compte que es tracta d'un muffin, el podem considerar baix en greixos; la quantitat d'oli és mínima i les calories que aporten les nous són molt beneficioses. 

A banda del que jo mateixa penso, no pretenc ser monotemàtica! Però ja compreneu que aquestes petites delícies es preparen en un moment i ja de pas, vaig aprenent més maneres de com fer-los, la veritat es que cada vegada em queden millor i m'atreveixo amb receptes menys "tradicionals" en el que la cultura catalana respecte. Així que aquí teniu un dia més, una recepta de muffin.


MINI CAKES DE PASTANAGA, NOUS I PANSES

Ingredients (per a 12-14 unitats):

- 2 i 1/4 de tassa de farina
- 1/2 tassa de sucre
- 1/3 tassa de sucre de canya integral
- 1 i 1/2 culleradeta de llevat
- 1 i 1/2 culleradeta de canyella en pols
- 3/4 culleradeta de gingebre en pols
- 3/4 culleradeta de sal
- 2 ous
- 3/4 tassa d'aigua
- 1/3 tassa d'oli vegetal
- 2 i 1/2 pastanaga
- 2 grapats de nous picades
- 1 grapat de panses sultanes

Passos a seguir:
  1. Preescalfem el forn a 180ºC.
  2. En un bol gran tamisem la farina amb el llevat, afegim el sucre, la sal, la canyella i el gingebre. Barregem i reservem.
  3. Pelem i ratllem les pastanagues, les afegim junt amb les nous i les panses al preparat anterior i reservem.
  4. En un altre bol batem els ous, l'aigua i l'oli. Afegim els líquids al bol del preparat sec i barregem fins a integrar-ho tot, però no cal remoure massa ja que si queden grumolls no passa res.
  5. Posem la massa a les cavitats preparades a la safata de muffins i enfornem uns 20 minuts, els primers 10 minuts amb ventilador i calor només a baix i la resta a dalt i a baix sense ventilador.

Espero que els gaudiu tant com jo, bon cap de setmana!
Cristina.

dimecres, 25 de maig del 2011

CLAFOUTIS de PLÀTAN amb JAMIE'S PASTRY



Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes de maig ens convida a preparar un clàssic de la cuina francesa, Clafoutis.


A tots els llibres de cuina que tinc no hi falta una recepta d'aquest postres, però les presses aquest cop m'han jugat una "mala" passada; no vaig consultar gaires d'ells i seguint les instruccions del fòrum de la proposta vaig tenir un petit lapsus, un de massa gran! Resulta que com veureu a la recepta per al pastís es demana 30cl de llet... bé, jo en vaig posar 30ml jajaja, algun dia havia de ser el primer per a confondrem. Ara bé, la pasta brisa aquest cop a quedat molt millor que quan vaig preparar la tarta de llimona; utilitzant la recepta de Jamie Oliver (el meu estimadíssim i recent descobert cuiner preferit).


Tot i el episodi on el meu cap va anar a parar a una altre planeta, la porció amb una mica de sucre glas estava prou bona; encara que tornant d'un diumenge d'excursió, qualsevol cosa amb una font d'energia i ben dolça està bona, me'n vaig salvar.




CLAFOUTIS de PLÀTAN amb JAMIE'S PASTRY

Ingredients per a la pasta brisa de Jamie Oliver:

- 250 gr de farina
- 50 gr de sucre
- 125 gr de mantega freda, tallada a daus
- 1 ou gran
- 1 rajolí de llet
- oli d'oliva per engreixar el motlle

Ingredients per al pastís:

- 400 gr de plàtans a rodanxes
- 100 gr de sucre
- 125 gr de farina
- 3 ous
- 30 cl de llet
- 1 culleradeta de vainilla

Passos a seguir:
En un bol gran posem la farina tamisada,el sucre i la mantega; amb la punta del dits anirem mesclant fins obtenir una barreja semblant a la textura de la sorra. 

Afegim l'ou i la llet, barregem per a formar una bola; tapem el recipient amb paper film i reservem a la nevera uns 30 minuts. 

Engreixem el motlle amb oli.

Preparem una superfície enfarinada, traiem la massa de la nevera i l'estirem amb un corró, donant la forma del motlle que triem per al pastís, aproximadament d'un gruix de 0,5 cm. Enrotllem la massa al corró per a col·locar-la al motlle, un cop folrat i fem uns forats amb una forquilla, enfarinem lleugerament la superfície i tapem amb paper film. Reservem a la nevera 30 minuts més.

Preescalfem el forn a 180º C, posem cigrons/arròs sobre la massa per a que no s'infli un cop al forn, enfornem 10 minuts i enretirem el pes, tornem a posar dins el forn 10 minuts i ja el tindrem a punt per a fer el pastís.


Feliç setmana,
Cristina.

dimarts, 17 de maig del 2011

MUFFINS DE XOCOLATA


No feia gaire que habia arribat a casa després d'un matí intens davant l'ordinador, dimensionant, dibuixant... definitivament, amb el cap en un altre món; com sempre he dinat tard i amb unes preses internes que no acabo d'entendre i l'única cosa que em venia de gust era preparar alguna coseta ben bona per quan els pares arribessin a casa.

No tinc gaire temps, que faig?
Muffins.
De que?
L'altre dia un company de la universitat em deia... Cris, jo el que vull que facis són muffins de xocolata... 
Així de fàcil, avui teniu aquí uns fantàstics muffins ideals per a regalar o simplement per a gaudir d'un mos entre hores amb un intens sabor de xocolata.


MUFFINS DE XOCOLATA

Ingredients (20 unitats aproximadament):

- 259 gr de farina amb llevat ( jo he utilitzat farina per a pa de pessic de Mercadona)
- 175 gr de sucre
- 150 gr de xocolata fondant
- 75 gr d'oli d'oliva
- 250 ml de llet
- 2 cullerades de cacau en pols
- 2 ous
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 1 pessic de sal


Passos a seguir:
Preparem una safata de forn amb el motlle pels muffins, a cada cavitat i posarem un cistellet de paper. Preescalfem el forn a 175º C.

Esmicolem la xocolata en un recipient i el posem al microones un parell de minuts a potència màxima, per a que es fongui a poc a poc.

En un bol mesclem tots els ingredients humits, els ous lleugerament batuts, amb la llet, l'oli i el extracte de vainilla, després incorporem la xocolata desfeta i batem fins obtenir una mescla homogènia.

En un altre hi posarem la farina i el llevat tamisats, junt amb el sucre i el cacau en pols.

Mesclem els dos preparats, si queden grumolls no passa res, ja que la massa de muffin no s'ha de barrejar amb excés; repartim la massa als diferents cistells.

Enfornem durant 20 minuts, els 10 primers minuts amb el forn amb aire només per baix i la resta a dalt i a baix.



El resultat m'ha encantat, tan pujadets i esponjosos! Quina olor de xocolata que fa per casa.
Feliç setmana, 
Cristina.

dissabte, 14 de maig del 2011

MUFFINS DE LLIMONA i LLAVORS DE ROSELLA amb MELMELADA DE GERDS


El temps no acostuma a posar-se de la meva banda en el moment de deixar-me cuinar una miqueta, tots qui tenim blog i sobretot de cuina, requereix dedicació, molt d'amor però el més important, és el temps jajaja. Jo com ja us he explicat unes quantes vegades, ara estic estudiant fort ja que em trobo "a la recta final" i també és una cosa que últimament m'ha motivat molt. Crec que ja puc dir que tot el temps de patiment amb la meva creu de números i física amunt i avall, ha donat un bon resultat i la meva passió per el que estic estudiant s'ha incrementat considerablement; un cosa que de vegades veia una mica llunyana... 

Intentaré combinar les dues, cuina i reformes arquitectòniques! De fet, més d'un cop parlant amb amics la idea de algun dia obrir la meva propia cafeteria/restaurant no l'he descartada mai, crear un espai on la gent pugui conèixer que és el que em mou, que és el que m'agrada. De moment tot són paraules i pensaments, però aquest petit somni sempre el tindre present.


Després d'aquest petit incís, diré que per la falta de temps tinc varies receptes preparades per publicar, en breus les aniré publicant. Avui començarem per uns muffins de llimona, feia temps que els volia preparar i ara la nevera estava ben plena de llimones apunt de fer-se malbé; l'excusa perfecte. Estava entestada a no fer una recepta que portés mantega... m'ha costat però finalment he trobat una que s'ajustava al que buscava, aquesta no portava les llavors de rosella però les he vist en tants blogs que m'ha fet gràcia utilitzar-les jo també.

A falta de temps (que és la paraula clau d'avui, ja ho veieu jajaja) que millor que un muffins? 30 minuts una mica de melmelada de gerd i llests!


MUFFINS DE LLIMONA i LLAVORS DE ROSELLA amb MELMELADA DE GERDS

Ingredients (per a 12 unitats):

- 1 llimona
- 170 gr de farina
- 160 gr de sucre
- 80 gr de llet
- 60 gr d'oli d'oliva
- 2 ous
- 2 culleradetes de llevat en pols (baking powder)
- 1 cullerada de llavors de rosella

Pasos a seguir:
Preparem una safata de forn amb el motlle pels muffins, a cada cavitat i posarem un cistellet de paper. Preescalfem el forn a 175º C.

Netegem la llimona, l'obrim per la meitat per a treure les llavors i la esmicolem amb un batedora (amb la pell inclosa, jo només he utilitzat la meitat ja que al pare no li agrada gaire el sabor intens de llimona).

En un bol mesclem tots els ingredients humits, els ous lleugerament batuts, amb la llet, l'oli i el puré de llimona.

En un altre hi posarem la farina i el llevat tamisats, junt amb el sucre.

Mesclem els dos preparats, si queden grumolls no passa res, ja que la massa de muffin no s'ha de barrejar amb excés; repartim la massa als diferents cistells.

Enfornem durant 20 minuts, seguint els consells de Clemenvilla de deixar el 10 primers minuts amb el forn amb aire només per baix i la resta a dalt i a baix.

Desitjo que us agradin, feliç setmana.
Cristina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...