diumenge, 19 de juny del 2011

LAYER CAKE amb MOUSSE DE PRÉSSEC


En motiu a l'aniversari del blog de Whole Kitchen, avui us portu la meva aportació al concurs que la Beatriz i Trotamundos ens han proposat; ja feia dies que tenia ganes de fer unes postres elaborades i com ja he fet alguna vegada, amb un mix d'idees i sabors que espero que us agradin.



Havia de ser una pastís, amb el típic pa de pessic... però jo volia alguna cosa fresca, no gaire feixuga i sobretot que digues: FESTA i ESTIU! Per tant, la utilització d'alguna fruita és imprescindible (a més que els postres que porten fruita m'agraden molt més que un amb xocolata; per exemple); tenia uns préssecs preciosos a la font de la taula de la cuina així que ràpid sabia el gust que tindria el meu pastís. 
Una altre cosa que també tenia clar ( i es que sóc una mica tossuda jajaja) era que havia de tenir diferents pisos, no sé perquè, la imatge que tinc d'un pastís d'aniversari, és que ha de ser alt! Problema? Com sempre... la falta de motlles amb les mides que desitjo, així que a fer invents sigui dit. 
Aquestes eren les bases per a la seva elaboració.

I no volia avançar la recepta sense comentar, que en breus veureu novetats al blog amb una nova secció per a  presentar-vos totes aquestes noves idees que fa dies que de mica en mica vaig deixant; estic il·lusionada i entusiasmada amb el DIY (do it yourself) i estic segura que la rebuda serà bona!

Però de moment, que seria un diumenge sense una pastisset a la fresca?


LAYER CAKE amb MOUSSE DE PRÉSSEC

Ingredients per al pa de pessic:
- 200 gr de farina
- 180 gr de sucre en pols
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 2 cullerades de llet
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 170 gr d'oli de girasol
- 3 ous

Ingredients per a la mousse de préssec:
- 350 gr de nata líquida per a muntar (35%M.G.)
- 1 i 1/2 cullerada de sucre en pols
- 5 fulles de gelatina neutre
- 500 gr de puré de préssec

Per al top:
- sucre glaç
- ratlladures de xocolata

Passos a seguir:
Comencem per a preparar el pa de pessic, per a quan muntem el pastís ja s'hagi refredat.

Preescalfem el forn a 170ºC i preparem la safata del forn amb paper per enfornar.

En un bol batem els ous i afegim la resta d'ingredients humits; la llet, l'oli i la vainilla, mesclem amb l'ajuda de les varetes elèctriques. Seguidament afegim el sucre i batem fins obtenir una mescla homogènia i amb una superfície tirant a blanquinosa, incorporem la farina i el llevat tamisats i amb una espàtula barregem lleugerament fins que queda ben integrat. Aboquem la massa a la safata (procurant omplir tots els buits i deixant-la el més uniforme possible) i enfornarem uns 15-20 minuts (haurem d'anar controlant, ja que al ser una base molt fina es pot cremar fàcilment) o fins que l'escuradents surti net en el moment de punxar el centre. Traiem del forn i deixem refredar a la reixeta.

De mentre que es refreda el pa de pessic, posarem el recipient on muntarem la nata i els bricks al congelador; la nata no ha de congelar-se així que si no l'heu de fer servir en un període curt, millor deixar-la a la nevera.

Posem les fulles de gelatina en un recipient i les desfem al microones (20 segons aproximadament), pelem els préssecs i els fem puré, incorporem la gelatina i barregem bé.

Agafem la base del pa de pessic i la dividim en tres trossos (10x22cm més o menys).

Traiem els estris per a a muntar la nata i procedim amb una varetes elèctriques o amb la MyCook per a muntar-les, afegim el sucre en pols (al gust, jo no n'hi poso massa ja que a casa la nata molt dolça no agrada gaire), seguim muntant i incorporem el preparat de préssec; amb una espàtula i amb moviments envolvents mesclarem fins que quedi ben integrat.

És hora de muntar el pastís, ja que la mousse no era gaire consistent al no estar freda del tot he utilitzat un motlle  rectangular per a tenir "unes parets" de suport. Posem una base de pa de pessic al motllo, aboquem ben bé la meitat del preparat de la mousse i repartim de manera que quedi igualat, posem la segona base de pa de pessic i procedim amb una altre de mousse, acabem amb una tercera base de pa de pessic. 

Deixem reposar 30 minuts al congelador i el desemmotllem per a a netejar les parts sobrants de mousse que hi ha a les parets del pastís, el deixarem a la nevera fins al moment de fer l'acabat del top. Empolvorant amb sucre glaç i encenalls de xocolata .


Ara només falta tallar les porcions i sorprendre als de casa ;)

Desitjo que us agradi, feliç diumenge!
Cristina.

3 comentaris:

  1. Una belleza de bizcocho que seguro está buenísimo! Éxitos en el concurso!

    ResponElimina
  2. Gorgeous cake! This looks perfect!

    ResponElimina
  3. Ohhhhhh un postre absolutamente delicado y además irresistible!!!!
    Un besito

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...