dimarts, 1 de març del 2011

ANGEL FOOD CAKE de XOCOLATA


Està comprovat que els dimarts és el meu dia, complet i ben profitós, així que no podia faltar una nova recepta.

Ja fa unes setmanes vaig estrenar un motllo de Bundt Cake i no vaig obtenir els resultats que esperava... se'm va enganxar tota la massa i evidentment va sortir un pastís ben destrossat! Tenia encara el cuc ficat dins el cos, havia de tornar-ho a intentar. El nou intent ha sigut seguint una recepta de Bea (segur que la majoria ja la coneixeu!), un angel food cake (tenia un pot de clares a la nevera i ja estaven a punt de caducar... i no se m'ha acudit millor idea). Com no tenia cremor tàrtar l'he substituït per una culleradeta de suc de llimona, que en principi ja fa l'efecte de acidificant i conservant natural.


El procediment m'ha recordat una mica a la preparació d'un suflé, constantment preocupada de que les clares estiguessin fermes i no baixessin. En el moment d'omplir el motlle amb el preparat he intentat cobrir tots el forats sense desestabilitzar-ho gaire... no he parat d'encendre la llimeta del forn jajaja i per la meva sorpresa m'ha fascinat lo bonic que estava quedant.

Sense més preàmbuls aquí us deixo la recepta :)

ANGEL FOOD CAKE de XOCOLATA

Ingredients:
- 9 clares d'ou
- 1/4 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 200 gr de sucre extrafí
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla
- 75 gr de farina
- 40 gr de cacau en pols


Pasos a seguir:
Preescalfar el forn a 170 ºC. 

Tamisar junts la farina i el cacau en pols. Reservar. 

Batre les clares, a velocitat baixa, juntament amb el suc de llimona i la sal, durant un minut fins estar tot integrat. Augmentar la velocitat de la batedora i continuar batent durant 2 o 3 minuts fins que les clares hagin muntat i aconseguim que es formin pics tous. 
Sense deixar de batre, baixar la velocitat i anar incorporant el sucre a cullerades (les clares ara haurien de tenir un aspecte brillant). 

Parar la batedora, i comprovar que les clares estan fermes.

Incorporar l'extracte de vainilla i continuar batent a velocitat mitjana durant 1 minut. 
Baixar la velocitat. Afegir una cullerada de farina barrejada amb el cacau, i continuar batent fins que no quedin rastres de la farina amb el cacau. Repetir amb la resta de la farina fins que l'haguem acabat. Les clares ara haurien de tenir un aspecte suau i esponjós. Hem d'acabar de batre les clares amb una espàtula (amb moviments envolvents per a que les clares no se'ns baixin), perquè el color quedi totalment uniforme, i no hi hagi cap rastre blanc de clares. 

Utilitzant la espàtula passar la massa al motlle i assegurar-se que la massa quedi uniformement repartida i arribi bé a la base.

Enfornar durant 30 minuts, sense obrir la porta. Si la part superior aquesta doradeta, i ja no apareix humida, tocar lleugerament. Si notem que està ferm, inserir un escuradents a prop del centre. Si aquest surt sec, el cake està llest. Si surt humit o amb trossets enganxats, programar el forn uns cinc minuts més i tornar a comprovar.

Amb molta cura retirar el motlle del forn. Donar-li la volta i deixar refredar durant almenys 1 hora. 

Passat aquest temps, desemmotllem. Després lii donarem la volta sobre un plat. El cake haurà refredar uns 45 minuts més sobre una reixeta fins que refredi completament.


Feliç setmana!
Cristina :)

5 comentaris:

  1. que bona pinta, corro capa la cuinar a tastar-lo.

    ResponElimina
  2. ja l'he tastat, mol bo, la textura es com de núvol, ideal per nens i no tan nens!!!

    ResponElimina
  3. gràcies! i no és perquè l'hagi fet jo, però tens raó! està boníssim... molt dolç i super esponjós :P

    ResponElimina
  4. te mol bona pinta!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...