dissabte, 26 de febrer del 2011

GALETES NAPOLITANES


Ara ja feia dies que no preparava galetes i per descansar una mica de tant pa de pessic em semblava una manera perfecte de passar el matí! Després de aconseguir dormir més de 8 hores seguides i recuperar una mica les hores de son perdudes durant la setmana, necessitava desconnectar i embrutar-me les mans.

Con las manos en la masa...100 galletas! Hi ha infinitat de receptes fantàstiques, i com que sóc tossuda sempre em fixo en les més complicades...aquestes galetes napolitanes aporten 3 gustos diferents, que espero que de gust estiguin millor que de presentació! Almenys la bona olor la fan, amb tanta mantega només faltaria jajaja. 


De fet, a la recepta del llibre; per a la massa d'ametlles utilitzaven extracte, com que jo no en tenia ho he canviat per farina d'ametlles i he reduït la quantitat de farina blanca. Per lo demés... al peu de la lletra.


GALETES NAPOLITANES

Ingredients (20 unitats aprox.):
- 225 gr de mantega tova
- 140 gr de sucre extrafí
- 1 rovell d'ou lleugerament batut
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 275gr de farina
- 1 culleradeta de cacau en pols
- 25 gr de farina d'ametlla
- unes gotes de colorant verd
- 1 clara d'ou lleugerament batuda
- sal

Pasos a seguir:
Posem la mantega i el sucre en un bol, mesclem i incorporem el rovell d'ou, remenem fins que sigui homogeni i dividim la mescla en tres parts iguals (en tres bols diferents).

1er bol: posem la vainilla i batem, incorporem 1/3 de la farina i un pessic de sal; removem fins que no quedin grumolls i fem una bola, l'emboliquem en paper film i reservem a la nevera entre 30-60 minuts.
2on bol: tamisem 1/3 de la farina i un pessic de sal, afegim també el cacau en pols i remenem bé; formem una bola i reservem a la nevera.
3er bol: tamisem 1/3 de la farina amb el pessic de sal i la farina d'ametlles, remenem i  l'hi afegim el colorant verd, amassem per a que s'integri bé i procedim igual que amb els altres.

Preescalfem el forn a 190ºC i preparem un parell de safates amb paper parafinat.

Estenem cada bola entre dos papers film i amb el corró aplanem fins formar rectangles. Pintem la massa de vainilla amb la clara, posem a sobre la massa de cacau, pintem i l'hi afegim la massa d'ametlles. Amb un ganivet afilat anirem fent talls d'uns 5mm per formar les galetes de forma allargada i fina (a mi, evidentment no m'han quedat com a la foto del llibre!).

Les posem a la safata i enfornem 10 minuts, un cop fora passats 5 minuts, les deixem refredar a una reixa.


Bon cap de setmana!
Cristina.

1 comentari:

  1. Que galletas napolitanas tan originales con ese colorido. me encantan...
    saludos

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...