divendres, 4 de febrer del 2011

DULCE DE LECHE CUPCAKE i GANACHE DE XOCOLATA BLANCA


Fa un parell de dies la mare em va demanar que prepares alguna cosa, ja que a la feina, volien fer un degustació d'un té que una companya prepara d'una manera especial. 

Cada vegada que faig l'escapada setmanal al supermercat intento adquirir coses noves i diferents que abans no hagués comprat, l'última ha sigut el dulce de leche; recordo que el vaig provar per primer cop farà uns 4 anys, quan un amic d'Argentina va tornar amb uns quants pots amagats a la maleta! Me'l va fer tastar de maneres infinites: en sandvitx, amb iogurt, crepes... Realment deliciós. 


El podem preparar a casa també, amb llet condensada i sucre bàsicament; però no vaig poder-m'hi estar de comprar-lo.


Bé, un primer ús per aquest dolç han sigut aquests cupcakes farcits. La massa del cupcake és casi bé la mateixa que la del cupcakes de nabius, però amb una petita variació; una part de la farina l'he substituït per galetes triturades fins aconseguir pols de galeta. Per a la cobertura, primerament tenia pensat en preparar un frosting de vainilla però vaig recordar un ganache de xocolata vist en un altre blog i se'm va encendre la bombeta! Ja que també feia dies que anava darrera de la xocolata blanca. 

El resultat ha sigut... explosiu? La barreja del dulce de leche amb la xocolata blanca ha estat molt acertat, a més de tenir una bona presència. Només espero que les companyes de la mare pensin el mateix!



DULCE DE LECHE CUPCAKE i GANACHE DE XOCOLATA BLANCA

Ingredients (12 unitats aprox.):
- 1 tassa de farina
- 1/4 tassa de galetes en pols
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 1/2 tassa d'oli vegetal
- 3/4 tassa de sucre
- 1 ou
- 1/2 tassa de buttermilk
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1 culleradeta de dulce de leche per cupcake
Per al ganache*:
- 200 ml de nata per a muntar
- 200 gr de xocolata blanca

Pasos a seguir:
Preparem el buttermilk en el cas de no comprar-lo ja fet.

Preescalfem el forn a 180ºC i preparem la safata de muffins amb els cistellets.


En un bol batem el sucre i l'oli a una velocitat mitja-alta durant un 5 minuts, fins que veiem que queda brillant i esponjós. Afegim l'ou; remenant a poc a poc incorporem la vainilla.

Amb l'ajuda d'un robot de cuina, piquem les galetes fins aconseguir que quedin en pols.

Tamisem la farina i la pols de galeta junt amb el bicarbonat, quan ja haguem posat la meitat afegim el buttermilk i continuem afegint la farina que ens queda. 

Amb una cullera anem posant el preparat dins els cistells fins a omplir 3/4, sobre hi posarem una culleradeta de dulce de leche, deixarem que es coguin al forn durant 15 minuts aproximadament o fins que a l'hora de punxar un escuradents aquest surti sense grumolls. Ens esperem un parell de minuts i els traiem per a deixar-los reposar en una reixeta fins que estiguin completament freds.

Per a fer el ganache; en una cassola petita, escalfem la nata, en el moment que comença a fer les bombolles apartem del foc i afegim la xocolata a trossets, remenarem fins que quedi completament fosa.  Traslladem a una font i deixem que es temperi, després deixem reposar a la nevera mínim 2 hores. Quan és el moment de decorar el cupcake muntem el preparat amb una varetes elèctriques o amb la MyCook/Thermomix a velocitat 4 amb la papallona posada. Posem dins una màniga pastissera i decorem al gust. 

Per acabar, he espolvorejat coco ratllat per sobre.


*El ganache és convenient tenir-lo preparat del dia anterior, per a simplement muntar-lo a l'hora de decorar el cupcake. 

Per desgracia avui no comptava amb una bona càmera (pobrissona està al metge...) tot i així, desitjo que us agradin, 
Cristina.

1 comentari:

  1. Dulce de leche y chocolate blanco es la combinación perfecta. Deliciosos
    Besos

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...