dissabte, 5 de febrer del 2011

CROSANETS amb SORPRESA DE XOCOLATA i ROLLS de CANYELLA


Aspectes positius i negatius de volguer fer coses diferents cada dia a la cuina? 
Que sempre vas deixant ingredients encetats i restes de preparats a la nevera, i es que jo, no comparteixo la idea d'anar llençant tot el que sobra. Tot i aixó, si tens ganes de reinventar i treure ús de tot el que tenim podem obtenir coses boníssimes.

Doncs bé, avui teniem espinacs per a dinar i l'altre dia preparant unes cassoletes gratinades vaig obrir un brick de nata per a cuinar, es clar que me'n va quedar la meitat i ja estava patint de que no se'm fes malbé. Conclusió? Espinacs a la crema... ah! I els faré amb empanada d'hojaldre al forn, que sempre queda més especial. Quan ja tenia l'hojaldre descongelat surt un imprevist a casa, així que hem acabat menjant el espinacs saltejats amb un allets; haig de dir, que sent simples estaven boníssims!

Però la pasta d'hojaldre aquí estava, descongelada i esperant-me. Pensant en fer alguna cosa que pogués aguantar un dies si les ficava en una capseta se m'ha acudit fer uns crosanets de xocolata (alguns també amb les restes del ganache de xocolata blanca d'ahir jajaja) i uns rolls de canyella caramel·litzats amb fruits secs i panses.

I ja que he mencionat el ganache, els cupcakes han resultat tot un èxit! Així que us animo a que els proveu de fer.

PASTES D'HOJALDRE

Ingredients (per a un berenar):
- 1 làmina d'hojaldre
- tantes unces de xocolata negra com crosanets
- ganache o unces de xocolata blanca
- canyella en pols
- ametlles picades i panses (un grapadet més de ametlles per posar sobre els crosanets)
- sucre
- 1 ou batut
- sucre glas per espolvorejar


Pasos a seguir:
Preescalfar el forn a 200ºC i preparar la safata amb paper vegetal especial per a fornejar.

En una superfície llisa i no gaire freda (fusta millor), i tirem una mica de farina per a estirar la làmina d'hojaldre amb un corró. Una tercera part (9x25cm aproximadament) la cobrim amb canyella, sucre, ametlles i panses; l'enrotllem i la tallem en porcions d'uns 5-6cm.
Amb la massa restant formem triangles, posem la unça de xocolata i enrotllem de manera que quedi la punxa del triangle al capdamunt.

Col·loquem les pastes a la safata i les pintem amb l'ou; en els rolls de canyella i tirarem una mica de sucre per sobre i als crosanets de xocolata ametlles picades.

Fornejarem uns 10-15 minuts o fins que veiem que comencen a daurar-se. Deixem refredar a una reixeta i empolvorem amb sucre glas.  


Ideals per esmorzar o per a berenar, i ja veieu que són molt ràpids de preparar. 
Com ja comentava a l'inici de l'entrada no ha sigut d'estranyar que em sobrava pasta de full... així que el més fàcil ha sigut fer uns saquets farcits de xocolata! Deliciosos i a més, ens han deixat la casa ben perfumada mmm.... :)
Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...