dilluns, 31 de gener del 2011

GALETES D'AMOR I XOCOLATA


Quina millor barreja? Amor, vainilla i xocolata. 
Tendresa, delicadesa i passió.
Tot això fa que tot tingui un gust millor, només espero que les meves ganes d'aprendre tinguin un bon resultat! I com ja havia comentat en una entrada anterior, volia dedicar-ne alguna a una data que s'acosta, Sant Valentí; aquí teniu un idea per a fer un regal a qui més us estimeu :)

Per fer encara més especial l'entrada d'avui, mencionar que per la meva sorpresa m'he trobat que Victoria's Cakes començava avui un concurs de propostes per a Sant Valentí! Ni fet expressament... i com ja vaig perdre la por amb els cupcakes de l'altre dia, espero que aquesta no sigui la primera ni la última proposta per al concurs!



Aquestes galetes, segueixen una recepta bàsica amb molta mantega... i es que per molt que m'hi resisteixi, per aconseguir una bona galeta no i pot faltar. Un lleuger to de vainilla i pipetes de xocolata :) 
Sense que me n'adonés una mà ja n'havia agafat una quan les acabava de treure del forn! I es que a casa la espera no és una opció jajaja. 

El procés d'elaboració realment és molt ràpid, la major part de la feina és el treball amb el fondant. Per aquestes he realitzat 3 colors diferents; rosa, lavanda i un color tant simple com el blanc. En un principi volia aconseguir fondant vermell, però per més colorant que hi afegia només m'apareixia una rosa "xiclet". 
El millor? Cada galeta és única!

GALETES D'AMOR I XOCOLATA

Ingredients (30 unitats):
- 225 gr de mantega tova
- 140 gr de sucre extrafí
- 1 rovell d'ou batut
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- 280 gr de farina
- un pessic de sal
- 40 gr de pipetes de xocolata
Per a decorar:
- fondant preparat
- colorants
- perles de colors
- almívar de sucre i aigua

Pasos a seguir:
Posem la mantega i el sucre en un bol i mesclem bé amb una cullera de fusta. Incorporem el rovell i la vainilla mentre batem. Tamisem la farina i el pessic de sal sobre la mescla i removem fins que no quedin grumolls. Dividim la massa per la meitat i formem dos boles. Les emboliquem amb paper film i les deixem reposar a la nevera una hora.

Preescalfem el forn a 190ºC i folrem una safata amb paper parafinat. Desemboliquem la massa i l'estenem sobre una superfície llisa i amb l'ajuda d'un corró fem un gruix d'uns 3mm. Amb el tallagaletes fem les formes que tindran, aquí he utilitzat un en forma de cor. Les col·loquem a la safata deixant una distància entre elles.

Fornegem 10 minuts o fins que estiguin daurades. Una vegada fora, ens esperem un parell de minuts i les traspassem a una reixeta per a que es refredin.

Per a la decoració, fem les figures que escollim amb fondant i quan la galeta estigui completament freda, amb un pinzell la pintem d'almívar i enganxem el fondant. Per a les perles grans, fem uns foradets amb un palet de fusta i després al posar-les les pressionem una mica.

El fondant l'havia pintat amb l'almívar per a que després quedés brillant; no ho aconsello, ja que al quedar sec queda un efecte una mica lleig.


Espero que us agradin i que tingueu l'oportunitat  de fer-ne i regalar-ne a aquella persona especial!
Un petó, Cristina.

3 comentaris:

  1. Que maques les galetes Cristina! Gràcies per participar al Concurs! I molta sort!

    Un petó!

    Victoria
    http://victoriascakes.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Aquestes galetes són un amor Cristina!! ;)
    T'han quedat genials! ideals per el concurs qe dius i un detall per Sant Valentí molt dolç.
    Molts petonets i sort!

    ResponElimina
  3. Preciosas las galletas, y la puesta en escena de la foto me ha encantado.
    besos

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...