Morcilla de Burgos, portada en un dels tants viatges que es fan a casa els avis; encara recordo quan de petita ens posavem el davantal amb la iaia i ens passavem tota la tarda fent morcilles, ara ho penso i em fa una miqueta d'angúnia però mira que m'ho passava de bé!
La manera més ràpida i fàcil, com la cuinem sempre, era tallar-la a rodanxes i fregir-la bé en una paella. Però avui estava cansada només de la idea de veure-les allà sobre el plat, així que m'he calçat i he anat al super a comprar un paquet d'obleas per a fer les crestes.
CRESTES DE MORCILLA
Ingredients (16 unitats)
- 1 morcilla
- 1 ceba
- un grapat de pinyons o d'ametlles picades
- 1 ou batut
Pasos a seguir:
Tallem ben fina la ceba i la cuinem en una paella, quan ja està casi be transparent afegim la morcilla feta en engrunes i el grapadet de pinyons. Ho deixem una estoneta per a que quedi tot fregit.
Preparem una safata amb les obleas i les farcim, les tanquem amb l'ajuda d'una forquilla. Les pintem i amb el forn ja previàment calent a 180º les introduïm i deixem entre 10-15 minuts o fins que veiem que ja estan daurades.
Com a aperitiu, boníssimes!
Cristina.
Hola! bon any nou! quina temptació que ens presentes.... aquests empanades tenen una pinta fabulosa!
ResponEliminaQue passis una bona vetllada i un bon dia de Reis.
Petonàs