diumenge, 30 de gener del 2011

SUFLÉ DE FORMATGE


Ja no ho podia allargar més, el pare porta setmanes demanant un suflé de formatge (a més que no vaig aprofitar l'ocasió que ens donava Whole Kitchen en la proposta de gener) i a casa és una cosa que sempre a donat una mica de respecte. I si no puja? Segur que és molt difícil... Però ja no tenia excusa, perquè havia d'utilitzar els motllos havia regalat al pare en promesa que un dia li faria aquest plat.

Com que feia poc l'havia vist al programa de Carlos Arguiñano encara m'hi trobava encoratjada, ingredients que acostumem a tenir a mà i no tant complicada com podia semblar. Així que m'he assegut davant l'ordinador i he tornat a veure el vídeo per a no perdre'm cap detall, classes particulars amb un gran cuiner!

Sé que hi han infinitats de receptes de suflés però el primer cop volia assegurar-me de no cometre cap error. Com que és un plat que dóna molt de joc, ja sigui per un entrant com per a postres, el pròxim que prepari serà dolç perquè em crida molt l'atenció. 


I com ja s'ha comentat en la majoria de llocs, el gran repte ja no és només que s'infli bé, sinó arribar a temps i poder fer una bona foto! Per això ja m'he assegurat de tenir-ho tot apunt per quan sortissin del forn, i evidentment en pocs segons ja començava a desinflar-se.


SUFLÉ DE FORMATGE

Ingredients (adaptat a 2 persones):
- 50 gr de formatge emmental
- 3 clares
- 1 rovell
- 1/2 got de llet
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de farina de blat de moro (maizena)
- mantega i farina per als motllos
- sal

Pasos a seguir:
Primer de tot escalfem el forn a 175ºC.

Si no utilitzem formatge ratllat tallem a làmines i després a daus ben petits, per a que després es fonguin amb més facilitat. 

Tamisem les farines i afegim la llet, amb unes varetes batem fins que quedi homogeni. Aboquem a un cassó que anirà directe al foc, quan veiem que comenci a espessir anem incorporant el formatge.
Veurem que queda com una espècie de beixamel. 
Quan estigui temperat afegim els rovells i batem una mica.

En un bol apart muntem les clares i aboquem la mescla anterior. Ho barrejarem sense batre sinó amb moviments envolvents, per a que les clares no baixin.

Enfarinem els motllos i els omplim 3/4 amb el preparat.

Fiquem al forn i els deixem 20-25 minuts fins que veiem que han pujat i daurat. És important no obrir el forn en cap moment perquè sinó el suflé baixaria, anirem observant des de fora amb l'ajuda de la llum del forn. Enretirem i a menjar!


Per a presentar-lo a taula bé podeu fregir unes tiretes de bacó o pernil ibèric; si el voleu amb un to més fresc, el cebollino tallat ben fi o espàrrecs verds a daus també queden molt bé.


Després de tot no ha resultat tant complicat i el resultat a sigut excel·lent, a casa a agradat molt; ja està a la llista d'àpats que tornaré a repetir sense que passi gaire temps. El pròxim cop però, amb un formatge més fort.
Espero que us animeu vosaltres també.
Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...