divendres, 28 de gener del 2011

SALTEJAT de VERDURES amb OU CUIT



A mig matí, més bé ja era la 1 del migdia!
Truca la mare des de la feina... Cristina... no se si has vist que no he deixat res per a dinar, t'encarregues tu?
Sort que ens encanta la verdura i la nevera casi sempre n'està plena, al tenir poc temps els dies entre setmana la opció més fàcil acaba sent la de fer un saltejat de verdures amb wok o fetes al vapor. Avui no ha sigut diferent, encara que la versió a variat una mica.


La mateixa base de verdures per als tres, però amb un acabat diferent per a cadascun; gratinat de formatge pel pare, ou cuit per a la mare i un sense res per mi.

SALTEJAT de VERDURES amb OU CUIT
Ingredients (per a 3):
- 1 pastanaga gran
- 1 carbassó
- 3 branques de coliflor
- 1/4 de col
- mitja llauna de 140 gr de blat de moro
- herbes provençals
- oli, sal i pebre
- 3 ous


Pasos a seguir:
Preescalfem el forn a 180ºC.

Pelem la pastanaga i la tallem a daus petits, el carbassó el preparem a rodanxes molt fines, la coliflor la tallem ben petita (per a que es faci més ràpid) i la col la tallem en juliana.


Amb el wok ja calent, afegim un rajolí d'oli i aboquem totes les verdures, li posem 2 pessics de sal, salpebrem i posem les herbes aromàtiques al gust. Anem remenant per a que no s'enganxi, pots afegir una mica d'aigua i així no abusar de l'oli a l'hora de cuinar. Ho deixem que es faci aproximadament durant uns 10 minuts, abans de retirar del foc afegim el blat de moro i deixem 2 parell de minutets més.


A la safata del forn preparem 3 recipients, en aquests cas de soufflé, i els omplim amb el preparat de verdures. Trenquem l'ou a sobre i amb una forquilla foradem el rovell per a que cobreixi el saltejat, una mica de sal i oli i cap al forn. Deixem 10-15 minuts i ja estarà apunt per menjar.



Al barrejar diferents textures, el cruixent de la coliflor i el blat de moro li donen un toc molt bo!
Desitjo que us agradi.
Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...