dilluns, 3 de gener del 2011

PASTÍS DE PASTA FULLADA AMB POMA i FRUITS SECS


Esteu cansades de les pastes de té? De treure torrons i polvorons en aquestes dates quan tens gent a casa? Proveu aquest pastís! Fet a base de poma i fruits secs al gust, conegut com a farcit Strudel; típic postres de la cuina austríaca i alemanya. Jo l'he preparat en "gran format", però també podriem fer-lo amb tartaletes individuals amb una fina base de crema de rebosteria. Les pomes és una fruita que casi sempre la tenim a casa i donen molt de si, tinc ganes de preparar el conegut ApplePie, de aquí poc us el trobareu aquí penjat; o simplement escaldades amb una mica de mantega i canyella són delicioses! Aquí casa en encanta.

Com que m'ha sobrat pasta de full i tenia dàtils, he fet com uns farcellets amb sucre glas; només dir que han volat! La mare cada cop que passava davant el plat, un que se'n portava a la boca; i es que els dàtils calentons és quan tenen el sabor més potenciat. 



PASTÍS DE PASTA FULLADA AMB POMA i FRUITS SECS

Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full
- 3 pomes
- 100 gr de panses sultanes
- 200 gr de fruits secs (jo he posat: avellanes, nous i ametlles)
- 100 gr de sucre
- 2 daus de mantega
- 1 got de licor (a escollir, en el meu cas crema d'aiguardent)
- canyella
- 1 ou



Pasos a seguir:
Primer de tot, posem les panses en un bol amb el licor un parell d'hores, casi bé quan les anem a escórrer ja han absorbit tot el líquid.

Preparem un motlle rodó (si el tenim d'aquests estriats quedarà més maco), l'engreixem amb mantega o amb oli de girasol i desempolvorem amb una mica de farina. Estirem una de les làmines de pasta de full i la posem que cobreixi també les parets del motllo, i fem unes punxades amb una forquilla i pintem amb un ou batut. Ho reservem.

Pelem les pomes i les tallem a grillons no gaire fins, les "poxem" en un paella amb la mantega a foc lent, quan ja estigui casi toves afegim el got de licor, al cap d'uns minuts el sucre i una mica de canyella en pols. Deixem que faci xup-xup una estona i li incorporem les panses escorregudes i seguidament els fruits secs, li donem una parell de voltes i ja està llest per a abocar al motllo.

Amb el forn ja prèviament calent a uns 180º ho posem fins que veiem que la pasta queda daurada, uns 10-15 minuts; amb l'altre làmina l'estirem i fem tires, fem l'enreixat i  el pintem amb la resta d'ou que ens havia quedat i el tornem a posar al forn fins que es dori. 



L'acabem de tastar amb al cafè de desprès de dinar, molt bo, encara que quan el torni a fer i posaré més poma i potser fer-lo en un motllo més petit per a que quedi tot més comprimit.
Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...