dimecres, 25 de maig del 2011

CLAFOUTIS de PLÀTAN amb JAMIE'S PASTRY



Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes de maig ens convida a preparar un clàssic de la cuina francesa, Clafoutis.


A tots els llibres de cuina que tinc no hi falta una recepta d'aquest postres, però les presses aquest cop m'han jugat una "mala" passada; no vaig consultar gaires d'ells i seguint les instruccions del fòrum de la proposta vaig tenir un petit lapsus, un de massa gran! Resulta que com veureu a la recepta per al pastís es demana 30cl de llet... bé, jo en vaig posar 30ml jajaja, algun dia havia de ser el primer per a confondrem. Ara bé, la pasta brisa aquest cop a quedat molt millor que quan vaig preparar la tarta de llimona; utilitzant la recepta de Jamie Oliver (el meu estimadíssim i recent descobert cuiner preferit).


Tot i el episodi on el meu cap va anar a parar a una altre planeta, la porció amb una mica de sucre glas estava prou bona; encara que tornant d'un diumenge d'excursió, qualsevol cosa amb una font d'energia i ben dolça està bona, me'n vaig salvar.




CLAFOUTIS de PLÀTAN amb JAMIE'S PASTRY

Ingredients per a la pasta brisa de Jamie Oliver:

- 250 gr de farina
- 50 gr de sucre
- 125 gr de mantega freda, tallada a daus
- 1 ou gran
- 1 rajolí de llet
- oli d'oliva per engreixar el motlle

Ingredients per al pastís:

- 400 gr de plàtans a rodanxes
- 100 gr de sucre
- 125 gr de farina
- 3 ous
- 30 cl de llet
- 1 culleradeta de vainilla

Passos a seguir:
En un bol gran posem la farina tamisada,el sucre i la mantega; amb la punta del dits anirem mesclant fins obtenir una barreja semblant a la textura de la sorra. 

Afegim l'ou i la llet, barregem per a formar una bola; tapem el recipient amb paper film i reservem a la nevera uns 30 minuts. 

Engreixem el motlle amb oli.

Preparem una superfície enfarinada, traiem la massa de la nevera i l'estirem amb un corró, donant la forma del motlle que triem per al pastís, aproximadament d'un gruix de 0,5 cm. Enrotllem la massa al corró per a col·locar-la al motlle, un cop folrat i fem uns forats amb una forquilla, enfarinem lleugerament la superfície i tapem amb paper film. Reservem a la nevera 30 minuts més.

Preescalfem el forn a 180º C, posem cigrons/arròs sobre la massa per a que no s'infli un cop al forn, enfornem 10 minuts i enretirem el pes, tornem a posar dins el forn 10 minuts i ja el tindrem a punt per a fer el pastís.


Feliç setmana,
Cristina.

3 comentaris:

  1. Qué buena idea con plátano, seguro que aun con menos leche estaba buenísima! La pasta brisa de Jamie, de cabecera en mi cocina, es la mejor!
    Besitos

    ResponElimina
  2. He estat a punt de fer-la de plàtan! T'ha quedat genial, la tastaré.
    Un petó Cristina.
    Esther

    ResponElimina
  3. Me gusta la idea de ponerle masa brisa, tiene que venirle muy bien. Qué buena tu versión con plátano! Bss

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...