dijous, 23 de juny del 2011

BUNDT CAKE DE LLIMONA


Sabia que alguna cosa faltava, tenia una veueta ficada al cap dient-me que tenia un recepta fabulosa per a vosaltres i que encara no m'havia dignat a transcriure; i es que em tot l'embolic de les últimes setmanes apenes tenia temps per a cuinar, de preparar les entrades amb les cosetes que a estonetes em prenia el luxe de fer... de fet, no tenia temps per res que estigues enfocat en l'àmbit personal ( i la cuina s'ha convertit en una satisfacció i una via d'escapament sense qualsevol dubte!). Com que tot era a corre-cuita, tenia les fotografies encara a la pastilla de la càmera i abans remirant em trobo amb un bundt cake de llimona que havia quedat boníssim, i que recordo que no va durar ni un dia! Només entrar a casa, hi havia una barreja d'olor a mantega i llimona impressionant... la seva textura esponjosa em va recordar una mica a un angel food, per ni de bon tros el gust se li assemblava, una combinació d'àcid i dolç senzillament perfecte.


Fa molt pocs dies, comentava que la tornada al blog l'havia agafat amb moltíssimes ganes i que resultava una mica adictiu jajaja, així que avui no m'allargaré gaire més (ja que ha sigut una mica improvitzat) ja que pels propers dies estic preparant unes quantes sorpreses, relaciones amb el recent DIY i noves tècniques que feia temps que tenia ganes de provar, desitgeu-me sort en aquests petits reptes que m'esperen :P



BUNDT CAKE DE LLIMONA

Ingredients:

- 250 gr de mantega tova
- 230gr de sucre
- suc d'una llimona
- 4 ous
- 125 gr de farina
- 125 gr de farina de blat de moro (maizena)
- 2 cullerades de llevat en pols (baking powder)
- pessic de sal
- 1/4 de tassa de buttermilk
- ratlladures de llimona
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180ºC i preparem el motlle de bundt ben untat amb mantega.

En un bol posarem la mantega amb el sucre i amb unes varetes batrem fins obtenir una massa brillant i ben barrejada. Anirem incorporant el ous una a un sense deixar de batre, tot seguit afegim el suc de llimona.

Tamisem la farina junt amb el llevat sobre de la mateixa mescla, tirem també un pessic de sal i barregem a una espàtula de silicona lleugerament. Incorporem el buttermilk, la ratlladura de llimona i la vainilla; barregem fins que veiem que ja no queden grumolls.

Aboquem la massa al motlle (per un cantó, la massa ja s'anirà repartint per ella mateixa, un cop estigui tota la massa anivellem fent "ballar" una mica el motlle, però amb cura perquè sinó el llevat perdria propietats!) i enfornem durant uns 50 minuts. Passats 30 minuts aproximadament controlarem amb un escuradents si la massa és cuita o no.

L'enretirem i deixem reposar 5 minuts dins el motlle, el treiem i deixarem refredar sobre una reixeta. 


Abans de servir, espolvorem amb sucre glass. 
També se li pot fer una glaça de llimona o de vainilla (però jo ho trobo massa empalant).



Desitjo que us agradi i en res ja tornaré a ser per aquí!
Cristina.

5 comentaris:

  1. Pero como tenias esto guardado mujer! Me ha encantao!
    Besitos!

    ResponElimina
  2. estava boníssim, ja està be que ho comparteixi's, una mol bona recepta.

    ResponElimina
  3. Jo sóc una fan incondicional dels bundts m'encanten!! i aquest no ha de ser menys, suau i esponjós amb aquest sabor!!!
    Molts petonets bonica i bona revetlla!

    ResponElimina
  4. I love the lemon flavor for this beautiful Bunt Cake. Delicious!

    ResponElimina
  5. m'encanta aquesta recepta! delicios bundt!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...