divendres, 24 de juny del 2011

PAPALLONES DE VAINILLA I MADUIXA


Des de sempre que el cupcakes em tenen fascinada, són pastissets molt dolços i amb un aspecte sempre molt delicat i treballat. Les combinacions poden ser molt variades però volia començar amb uns sabors molt bàsics i provar de aprendre a fer un buttercream en condicions, ja que en moltíssims blogs i pàgines especialitzades et mostren tutorials pas a pas de com s'ha de fer. Com veureu, les expectatives no s'han complert... el buttercream va ser un desastre, em vaig quedar sense sucre glass i la mantega se'm va acabar desfent amb massa facilitat! Però desprès de utilitzar tantes quantitats de sucre i mantega em negava a llençar-ho, ja que de sabor si que estava prou bé; així que la solució van ser uns cupcakes improvisats en forma de papallona perquè al no tenir gaire consistència vaig trobar que podien anar-li molt bé. Per a la massa del cupcakes la recepta és molt tradicional i bastant suau, extreta de Ming Makes Cupcakes (amb una petita variació), un web sobre cupcakes realment fantàstica.


Sóc tossuda i no desistiré pas de tornar-ho a provar, però si que m'asseguraré de tenir suficient sucre i sobretot que sigui sucre glass industrial, d'aquesta manera ens assegurem que no quedin grumolls al buttercream.


També teniu unes noves capsetes per als cupcakes, com que havien de ser cupcakes de maduixa; aquí teniu la meva Strawberry Cupcake Box! I alguna més de regal per a uns bombonets o unes galetones.


PAPALLONES DE VAINILLA I MADUIXA


Ingredients (16 unitats):
- 1 1/2 tassa de farina
- 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 1/4 culleradeta de sal
- 1/2 tassa d'oli vegetal (la original amb mantega)
- 1 tassa de sucre
- 2 ous
- 1/2 culleradeta de vainilla
- 1/2 tassa de llet


Buttercream de maduixa:
- 160 gr de mantega (a temperatura ambient)
- 7 tasses de sucre glass
- 100 ml de llet
- 1 culleradetes d'essència de maduixa
- colorant en pasta
- perles de colors


Passos a seguir:
Comencem fent la massa del cupcake; preescalfem el forn a 180ºC i preparem la safata de magdalenes amb els cistells.

En un bol gran tamisem la farina amb el llevat i la sal, mesclem i afegim l'oli, batrem lleugerament. Incorporem el sucre i continuem mesclant. Afegim els ous un a un, la llet i la vainilla, mesclem.

Omplim els cistells a 3/4 parts i enfornem uns 20 minuts o fins que l'escuradents surt net al punxar el cupcake al centre. Els treiem i els deixem refredar sobre una reixeta de forn.

Per al buttercream posarem la mantega dins la MyCook amb la papallona, deixarem a velocitat 2-3 uns minuts per a que s'estovi la mantega. Afegim una tassa de sucre glas i barregem; en un got mesclem la llet amb l'essència de maduixa i li afegim, mesclem tot una estona fins que hagi pujat una mica i la textura sigui més fina. A partir d'aquí anirem afegint el sucre glass fins obtenir la textura desitjada, llavors li posarem el colorant.

Posem el buttercream dins una manega pastissera, farem un tal rodó al cap del cupcakes i els omplirem amb el buttercream, després col·loquem les ales i decorem amb perles de colors.

Us desitjo un cap de setmana ben dolç,
Cristina.

3 comentaris:

  1. Te han quedado preciosos y seguro que toda una delicia! Gracias por las cajitas, son chulisimas! eres un sol!
    Besitos!

    ResponElimina
  2. Muchas gracias Rosilet! La verdad es que aún no siendo un buttercream perfecto, han hecho que sean unos cupcakes muy dulces y esponjosos :)
    Un besito, haber con que nos sorprendes tu la próxima vez!

    ResponElimina
  3. Me gusta la presentación y estan riquisímas.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...