dissabte, 18 de juny del 2011

SABLÉS DE MENTA I XOCOLATA


Ja torno a ser aquí, amb unes ganes immenses de cuinar i deixar la casa plena d'aromes deliciosos! 

El camí fins al dia de avui ha sigut dur, molts nervis i moltes nits casi be sense dormir; però ha estat tant gratificant i fins i tot diria, revelador. Com sabem les coses no sempre surten com una desitjaria, potser encara resulten millor o si més no, acabem trobant aquella coseta que la fa millor; ara més que mai tinc ganes de perseguir els meus somnis i no rendir-me (sona massa filosòfic! crec que la motivació se'm desborda jajaja).

Per celebrar la tornada al blog, m'he recolzat en un llibre de receptes preciós i molt dolç i que us recomano si no el teniu a la vostra col·lecció: Chocolate per Julie Andrieu, un tresor amb una fotografies magnífiques i una presentació romàntica i una mica vintage.
Com que tenia el llibre ple de post-it de colors ha sigut difícil triar amb que volia començar... finalment, al mirar per la finestra i veure la meva planteta de menta ho he tingut clar; delicioses galetes de menta amb xocolata negra! Quan la mare les vegi... ja podré anar directe al cel jajaja, que porta setmanes demanant-les.



Una altre novetat com ja vaig comentar a l'entrada anterior, era la de crear petites idees/ajudes per a la presentació de les vostres delícies. Aprofitant que per a les fotografies de avui no comptava amb un estampat que m'agrades he optat per una solució molt fàcil i que a vosaltres també us pot anar bé; molt fàcil, la xarxa té a l'abast milers de wallpapers i textures, així que només heu de triar la que més us agradi i estampar-la en un paper (a poder ser gruixut i amb una textura rugosa, sempre quedarà amb un aspecte més acurat i semblarà de debò unes estovalles!).



SABLÉS DE MENTA I XOCOLATA


Ingredients (16 unitats aprox.):
- 140 gr de farina
- 100 gr de xocolata negra amb 70-75% de cacau
- 80 gr de mantega tova
- 100 gr de sucre en pols
- 3/4 fulles de menta fresca
- 1 culleradeta de llevat
- 1 rovell d'ou
- 1 pessic de sal


Passos a seguir:
Netejar, secar i picar la menta.

Picar la xocolata amb un ganivet.

Batre el rovell amb el sucre fins aconseguir un color blanquinós. Incorporar la mantega i aixafar-la amb una forquilla i afegir la farina, el llevat, la sal i la menta. Mesclar amb un espàtula breument i abocar el troços de xocolata.

Formem un rotllo amb la pasta i emboliquem amb paper film transparent i reservem mínim una hora a la nevera.

Preescalfem el forn a 180ºC, preparem una safata amb paper per enfornar i tallem els sablés; els col·loquem a la safata i enfornem durant 10 minuts o fins que es comencen a daurar. Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.


Simplement boníssimes, tots em estat d'acord de que són les millors fins al moment, així que ja podeu anar encenent el forn i a preparar aquest sablés tan bons! Un consell? Tres o quatre fulletes de menta em sembla poc... no sigueu tímids ;)
Feliç dissabte, Cristina.

2 comentaris:

  1. Qué delicia de galletas! Me gusta el toque de la menta.

    ResponElimina
  2. es veritat: boníssimes, una de les millors galetes que he provat. Per no deixar indiferent.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...