dimecres, 27 de juliol del 2011

PASTÍS DE XOCOLATA I CAFÈ


No tinc excusa, fa més d'una setmana que no publico res i això que se'm van acumulant les receptes i les fotografies de tot el que he anat fent! Fa una estona que ja m'havia posat a preparar unes altres galetes per al berenar d'avui i he dit, com no t'asseguis i comencis a escriure això serà com el peix que es mossega la cua jajaja, així que aquí estic :P


Començo amb un meravellós pastís que vaig preparar diumenge per a celebrar Santa Cristina, ja que a casa la celebració dels sants no es perdona, no és que siguem gaire religiosos... però suposo que ja és un excusa més per a reunir-nos, fer-me regalets i menjar coses que al dia a dia potser ens i estem més. 
Ja sabeu com m'agraden els anomenats layered cakes així que en el meu dia no podia ser d'una altre manera, a més, una celebració sense xocolata... no em fa a festa jajaja. Pastís de xocolata amb una millorada (per fi) crema de mantega amb gust a cafè, una combinació que un cop a la boca es fa molt esponjosa i amorosa, us el recomano perquè aquí va agradar moltíssim. 



PASTÍS DE XOCOLATA I CAFÈ (per a 8 persones)

Ingredients per al pa de pessic:
- 112 gr de xocolata a trossos
- 2 cullerades de cafè instantani
- 1/2 tassa d'aigua bullent
- 2 tasses de farina
- 3/4 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 206 gr de mantega tova
- 1 tassa de sucre
- 2/3 sucre morè
- 3/4 culleradeta de sal
- 4 ous
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 3/4 tassa de nata líquida (15 % M.G.)

Ingredients per a la crema de mantega de cafè:
- 375 gr de mantega tova
- 300 gr de sucre en pols
- 1/2 culleradeta de sal
- 4 cullerades de cafè instantani
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 4 cullerades de formatge crema (Philadelphia)

Per a l'acabat:
- nous senceres

Passos a seguir pel pa de pessic:
Preescalfem el forn a 180ºC i preparem un motlle rodó de 20 cm de diàmetre amb mantega i ben enfarinat. 
En un bol i posem la xocolata amb l'aigua bullent i remenem fins que es desfà per complet.
En un altre recipient més gran comencem batent la mantega amb els dos tipus de sucre, fins obtenir una textura cremosa, afegim els ous un a un i anem batent, tot seguit incorporem la vainilla i la nata líquida, barregem. Ara afegim els ingredients secs, tamisem la farina amb el bicarbonat i la sal, posem també el cafè i remenem amb la llengüeta fins que la mescla és homogènia. 
Omplim el motlle amb el preparat fins a la meitat i enfornem uns 20-25 minuts, deixem reposar uns minuts i desemmotllem sobre una reixeta per a que es refredi. Tornem a preparar el motlle i farem aquest procés 3 vegades més; per a obtenir 4 bases de pa de pessic.
Un cop estiguin totes fredes, amb un ganivet gran de serra escapçarem la part de dalt per a que totes tinguin el mateix gruix.

Passos a seguir per a la crema de mantega:
En un bol posem el cafè amb l'extracte de vainilla i el formatge crema, remenem fins que quedi tot dissolt i cremós, podem posar el formatge crema 10-20 segons al microones per a treballar-lo millor.
En un recipient apart, batem la mantega fins que aquesta és cremosa, ara anem afegint el sucre mentre batem per a que es vagi integrant a poc a poc i agafi consistència. Afegim el preparat anterior, barregem bé i tapem el recipient amb paper film, deixem reposar a la nevera fins al moment de muntar el pastís.

Per al muntatge del pastís:
Col·loquem una base de pa de pessic i la untem amb la crema (1cm), posem una altre capa de pa de pessic i tornem a untar i així fins les 4 capes. Amb la crema sobrant cobrim tot el pastís amb l'ajuda d'una llengüeta o una pala petita i li anem deixant forma de llepades (més ràpid i molt vintage!). Per acabar col·loquem les meitats de les nous per a marcar les porcions i ja el tenim a punt. Deixem a la nevera fins 5 minuts abans de servir.


Desitjo que us agradi,
Cristina.

4 comentaris:

  1. Guau qué pintaza! Se ve super apetecible con todo ese relleno. Ideal para celebrar tu santo, felicidades ;)

    ResponElimina
  2. Mare meva, quina bona pinta!!! Nena, ets una artista, eh? Jo sempre vull fer pastissos tan macos com aquests però a l'hora de la veritat opto per alguna cosa més fàcil! M'encanta!
    Ah, i clar que sí! S'ha de celebrar tot! Felicitats! ;)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. ademas de bonito, estaba delicioso, ideal como pastel de aniversario.

    ResponElimina
  4. Que delicioso se ve este cake. Especial para la celebración.

    Un saludo ;)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...