diumenge, 17 de juliol del 2011

TARTALETES DE CREMA amb GERDS I NABIUS


Ja tornem a ser a cap de setmana i és l'ocasió perfecte per a preparar postres una mica més elaborades, aprofitant que els dissabtes vaig proposar que jo faria les postres per a l'hora de dinar a la feina aquesta vegada ja hem aconseguit les postres per els dinar de diumenge a casa també.


Com que sóc una fanàtica de les tartaletes, la crema i les fruites (sobretot del bosc i exòtiques); aquesta vegada no he preguntat... simplement he volgut passar-m'ho bé a la cuina i provar de fer-les jo mateixa. Amb aquesta recepta he pogut perfeccionar la preparació de la massa brisa i de la crema, tot i que he aconseguit que la crema espessís més ràpidament i el gust m'agrada més que les anterior que ja havia prepara't, per a aquest tipus de postres no m'ha acabat de convencem gaire la seva consistència... haurem de repetir una altre vegada! :P


El resultat final em va deixar meravellada, però les presses i que de vegades sembla que la inspiració no està de part meva, les fotografies no mostren el que realment veia jo d'aquestes tartaletes, realment van quedar molt bones! Per a format individual és ideal, però si no teniu ganes d'estar tant entretingudes folrant els motlles, presentant les postres amb forma allargada també serà perfecte quan es tallin les porcions ja que la crema té consistència. Aquí teniu la recepta, una mescla dolça i suau amb un toc àcid de fruites del bosc.


TARTALETES DE CREMA amb GERDS I NABIUS

Ingredients per a la massa brisa:
- 6 cullerades (84 gr) de mantega sense sal a temperatura ambient
-  1/2 tassa (70 gr) de sucre en pols
- 2 rovells d'ou
- 1 1/2 tassa (210 gr) de farina
- 1/4 de culleradeta de sal
- 1 cullerada de nata líquida

Per a la crema:
- 1 1/2 tassa (360 ml) de llet
- 75 gr de sucre en pols
- 1 branca de canyella
- 1/2 culleradeta de sucre avainillat
- pell de llimona
- pessic de sal
- 2 rovells d'ou
- 3 cullerades de maizena

Per a l'acabat:
- 100 gr de gerds
- 100 gr de nabius
- 6 fulles de gelatina neutre
- 2 culleradetes de melmelada de gerds

Passos a seguir:
Comencem preparant la massa ja que requerirà de temps de repòs; en un bol posem la mantega amb el sucre i mesclem amb les varetes elèctriques, afegim els rovells i mesclem fins que sembla cremós. Afegim 2/3 parts de la farina amb la sal i barregem amb les paletes d'amassat, quan ja estigui integrat incorporem la resta amb la nata líquida i barrejarem fins a formar una bola. Aplanarem una mica donant-li una mica de forma rectangular i l'emboliquem amb paper film, reservem a la nevera mínim una hora (el millor és preparar-la la nit anterior, jo la vaig tenir reposant casi 1 dia).

Preescalfem el forn a 180ºC. Preparem la superfície per a estirar la massa amb una mica de farina i amb el corró la deixarem a un gruix d'uns 5mm, cobrim tots els motlles de tartaletes amb la massa estirada i deixem a la nevera 10 minuts, abans de ficar-les al forn les omplirem amb alguna cosa de pes (llegums) i les posem a enfornar uns 15 minuts; passats els primers 10 minuts traurem el pes. Un cop fora del forn, desemmotllem i deixem refredar a una reixeta.

Mentre tant prepararem la crema per a farcir les tartaletes, en un cassó posem a foc mig a escalfar la llet amb la canyela, la vainilla, la pell de llimona i 1/2 part del sucre, fins que arrenqui el bull. En un bol batrem els rovells amb el sucre i després incorporem la maizena, també ho mesclem; en aquest mateix bol afegim la llet escalfada, ho batem per a que no es formin grumolls i aboquem tot altre vegada al cassó, a foc lent anirem removent amb la vareta fins que comenci a espessir i ja enretirem del foc. Preparem un bol amb aigua ben freda i deixarem refredar el cassó dins, un cop freda si no l'hem d'utilitzar al moment la deixem a la nevera dins una màniga. 

En un recipient amb aigua ben freda deixarem 5 minuts les fulles de gelatina, passat aquest temps les escorrim i desfem al microones uns segons, mesclem amb la melmelada.

Omplim les tartaletes amb la crema i disposem les fruites com més ens agradin, posem per sobre el preparat de gelatina i reservem les tartaletes a la nevera fins mitja hora abans de menjar-les.


Espero que acabeu de passar un bon cap de setmana i que gaudiu d'unes postres tant bones com les que us he prepara't avui!
Cristina.

12 comentaris:

  1. la pasta brisa perfecta, la crema al punt i amb les fruites les postres perfectes per fer feliç a qualsevol.

    ResponElimina
  2. pues yo me lo apunto para el próximo finde que ya este se me acabó y ni cuenta me di...tienen una pinta estupenda!
    besitos!

    ResponElimina
  3. Tan bones com maques, un gust de tartaletes.
    Petons

    ResponElimina
  4. De les meves postres preferides!!! :-) I a més a més, queden taaaan boniques!! T'han quedat perfectes!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Fa molts dies que tinc ganes de fer aquistes tartaletes!
    No siguis tant exigent, les fotos diuen que tenen una pinta exquisida!
    Petonets desde Menorca!
    Esther

    ResponElimina
  6. Unas tartaletas llenas de color y ricas un rato.
    Un beso.

    ResponElimina
  7. Ohhh quines tartaletes més bones!! i t'han quedat precioses, amb aquestes fruites que li donen tant de color i frescura!! m'encanten! han d'estar delicioses!
    Molts petonetss guapa

    ResponElimina
  8. Bonitas tartaletas, tan coloridas y tan ricas! Buenísimas! Bss

    ResponElimina
  9. They are so pretty, and very summery!

    ResponElimina
  10. Unas tartaletas fantásticas con esos frutos rojos, me encantan!aprovecho para desearte unas felices vacaciones, yo ya mismo cojo mis maletas, muchos besos

    ResponElimina
  11. Ais, aquest tipus de tartaletes són la meva devoció!! Quina pinta!
    Però encara no m'he animat a fer la pasta brisa... i això que tinc la recepta de la meva àvia penjada a la nevera! jeje Veient el resultat de les teves no tinc excusa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...