dilluns, 1 d’agost de 2011

FUSIÓ DE APPLE&CRUMB CAKE


Qualsevol diria que ens trobem en ple estiu i en una regió ben caracteritzada pel clima mediterrani... puc comptar amb els dits de la mà els dies que pogut gaudir d'una mica de sol i una estona relaxada a la piscina! Dissabte semblava que també havia de ser un d'aquest dies que l'única cosa que et ve de gust és tancar-te a casa i llegir una mica escoltant el repic de la pluja, així que vaig preparar una recepta amb uns sabors que sempre em traslladen als temps de tardor.


Tot va començar com una tarda normal, el cel ben tapat i amb unes poques gotes, jo, a la cuina amb la meva versió del Crumb Cake de Treats d'on ja he extret unes quantes de les que porto el·laborades. Era temps d'un pa de pessic, ja que últimament no he parat de preparar galetes i muffins, sempre buscant la recepta perfecta jejeje.


De cop veig com cau la típica boleta de gel, una altre.... i una de més grossa, al cap de pocs segons semblava que el cel en apedregava a boles de gel d'un tamany considerable! No negaré que no em va agafar una mica de por, més que res, després havia d'anar a treballar... un poema, tots els jardins amb les plantes i els arbres destrossats, els cotxes abonyegats i alguns amb vidres trencats; mai havia vist una cosa així, al·lucinant, a ple estiu, el jardí tot ple de gel. Aixó a fora, però dins de casa: olor de mantega i poma amb una mica de canyella.


Us animo a preparar-lo perquè realment la fusió del crumb amb el pa de pessic és increïble, bastant semblant a un pastís que ja havia prepara't a principis del blos, el Apple Pie de Bakerella.

APPLE&CRUMB CAKE 

Ingredients per al pa de pessic:
- 1 1/4 de tassa de farina
- 1/2 tassa de sucre
- 1/4 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 1/4 culleradeta de sal
- 100 gr de mantega tova
- 1 ou
- 1 rovell d'ou
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1/3 tassa de buttermilk
- 2 pomes mitjanes pelades i tallades a grills

Ingredients pel crumb:
- 1/3 tassa de sucre
- 1/3 tassa de sucre morè
- 3/4 culleradeta de canyella en pols
- 1/8 culleradeta de sal
- 150 gr de mantega fosa a temperatura ambient
- 1 1/4 de tassa de farina (la original 1 3/4)

- sucre glaç quan servim les porcions


Passos a seguir per al pa de pessic:
Preescalfem el forn a 170ºC a dalt i a baix, preparem un motlle de 24 cm de diàmetre amb mantega i una mica enfarinat.
En un bol mesclem la farina, el sucre, el bicarbonat de sodi i la sal; afegim la mantega i mesclem amb unes varetes elèctriques fins que la mantega queda totalment integrada. Incorporem l'ou, el rovell, la vainilla i el buttermilk; batem fins que quedi una mescla esponjosa i brillant.
Col·loquem els grills de poma cobrint tota el motlle i aboquem la mescla anterior i amb una llengua de silicona repartim uniformement. 

Passos a seguir pel crumb:
Mesclem els sucres, la canyella, la sal i la mantega en un bol mitjà. Afegim la farina i amb una espàtula o llengua de silicona mesclem fins que quedi tot ben barrejat i bastant compacte. 
Aboquem el crumb sobre de la mescla anterior i repartim bé per tota la superfície.
Enfornem durant 40 minuts amb l'opció de forn només per a baix, els últims 10 minuts posarem a dalt i a baix una altre vegada per a que quedi ben daurat. 


Feliç setmana i bon profit!
Cristina.

13 comentaris:

  1. eres una artista, estaba bueniiiiisimo.

    ResponElimina
  2. jajaja la veritat es que si... va durar ben poc!

    ResponElimina
  3. Molt bona presencia, sembla deliciós.

    Salutacions.

    ResponElimina
  4. Este apple & crumb cake es flavors and taste to heaven...jajaja. Que barbaridad. Tiene que ser delicioso...Es demasiada tentación para una pobre a dieta..jajaja. Tiene un blog muy bonito, y veo cosas muy buenas...voy a seguir mirando. Sólo mirando, no picaré nada...aunque puedo coger recetas para hacer para otros..jeje

    Núria

    ResponElimina
  5. Cristina, em sembla una forma genial de passar la tardaa d'un dissabte plujós com el passat! Et va quedar fantàstic i segur que boníssim!
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Tiene que estar espectacular, yo adoro el crumble y la manzana. Besos

    ResponElimina
  7. Quina pinta Cristina, gairebé em perdo aquesta gran entrada... els crumbles em semblen una opció genial de menjar fruita, i no n'he fet mai cap encara!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Fantástico¡¡ que combinación más buena¡¡

    Besotes

    ResponElimina
  9. Para mi es totalmente irresisitble!!!! menuda combinación!!!!
    Un besito

    ResponElimina
  10. Que bo Cristina!!! t'ha quedat deliciós!! m'encanta!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  11. Cristina, your apple crumb pie look amazing and delicious!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...