diumenge, 10 de juliol del 2011

FOCACCIA D'OLIVES, XAMPINYONS I ALFÀBREGA


Des de que vaig descobrir la focaccia en una de les propostes del Círculo de Whole Kitchen, que ha casa s'han convertit en un vici, són la solució de berenars i dels pica piques abans de dinar. Al ser tant versàtils, són boníssimes soles com acompanyades amb més d'un ingredient, ja que el que les fa tant especial és la textura que aporta l'oli d'oliva i el granets de sal torradets. Dins el blog també trobareu dues varietats més: d'olives i romaní i la de tomàquets confitats.


Ahir en vaig preparar una de les millors fins al moment, el fermentat va anar molt bé amb aquestes temperatures ambients de l'estiu i a més, aquest cop vaig utilitzar llevat fresc enlloc del sec de sempre. Ben xopa d'oli també en el seu temps de repòs va fer que quedés ben amorosa per dins i cruixent per fora.




FOCACCIA D'OLIVES, XAMPINYONS I ALFÀBREGA


Ingredients per a la massa:
- 375 gr de farina de força
- 175 cc d'aigua tèbia
- 3/4 de culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 25 gr de llevat fresc
- 50 gr d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de orenga seca picada
- picada de 6-7 fulles d'alfàbrega fresca

Ingredients de cobertura:
- fulles d'alfàbrega fresca
- orenga seca picada
- xampinyons a rodanxes
- encenalls de formatge curat
- olives negres a meitats
- sal gruixuda
- oli d'oliva

Passos a seguir:
Comencem preparant la massa de la focaccia, en primer lloc farem l'amassat inicial a la panificadora. Posem els ingredients a la cubeta en el següent ordre: l'aigua, el llevat fresc, l'oli, la farina, el sucre, la sal, l'orenga picada i l'alfàbrega. Programem en cicle de massa de pa, dura aproximadament 30-35 minuts.

Treiem de la cubeta i sobre una taula enfarinada amassem uns segons, cobrim amb un drap net i una mica humit i deixem reposar 10 minuts.

Estirem la massa amb un corró, col·loquem sobre la safata del forn (amb paper d'enfornar o bé ben engreixada amb oli). La tapem una altre vegada amb el drap i deixem que fermenti 40 minuts (la ruixem oli d'oliva) com a mínim. Haurà doblat el seva mida.

Procedim a fer forats amb la punta dels dits sobre la massa, li aboquem un rajolí d'oli per tota la superfície. Cobrim la massa amb la sal i afegim tots aquests ingredients, junt amb les fulles d'alfàbrega fresca. La cobrim un altre cop amb oli d'oliva.

Enfornem a 190ºC durant 25 minuts. Un cop fora del forn ho tallem a porcions rectangulars i ja està apunt per a menjar.


Bon profit i feliç diumenge,
Cristina.

1 comentari:

  1. WOW que pinta tiene esta focaccia, es ideal!!! yo también la suelo hacer, en casa nos encanta ;) muchos besos guapa

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...