dissabte, 23 d’abril de 2011

PA DE SANT JORDI


A Catalunya el 23 d'abril es celebra la diada de Sant Jordi.
El dia del llibre.
El dia dels enamorats.
El dia en que la senyera ondeja penjada des de la finestra de casa.

Jo ja tinc el meu llibre, endevineu qui és l'autor? 
Pels que heu pensat amb Jamie Oliver heu encertat! Las escapadas de Jamie, no es tracta només d'un llibre de receptes, també és una crònica de viatge per diferents països europeus i amb l'exotisme de pas del Marroc. Hi han coses realment espectaculars i unes versions de la cuina espanyola molt interessants.

Però avui no us presentaré cap recepta d'ell, avui toca pa de Sant Jordi. Cada any el comprem al forn de pa i aquest any en motiu del blog i amb molt de coratge pel que a les masses de pa es refereix, m'he posat mans a la massa! Formatge i sobrassada són els ingredients que donen l'aspecte aquest pa.


PA DE SANT JORDI

Ingredients:
- 400 gr de farina de força
- 200 gr d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de llevat sec
- 100 gr de formatge emmental ratllat
- 50 gr de nous picades
- 80 gr de sobrassada

Passos a seguir:
Fem el primer amassat amb panificadora, posem l'aigua, la sal, la farina i el llevat a la cubeta en aquest ordre. Triem el programa d'amassat que dura aproximadament uns 20 minuts.

Traiem la massa de la cubeta i dividim en dues parts; una serà més gran que l'altre. La meitat més gran la mesclem amb el formatge i les nous, amassem fins que estigui tot integrat i cobrim amb un drap durant 30 minuts. L'altre meitat l'amassem junt amb la sobrassada, cobrim amb un drap i deixem reposar també 30 minuts.

Dividim la massa de formatge en 5 parts i fem xurros amb la mida del motllo que triem per a enfornar més tard el pa, la part de sobrassada la fem en 4 parts. Intercalem els xurros dins el motllo formant la senyera de Catalunya. Cobrim i deixem reposar 1 hora o 1 1/2; per a que dobli de mida, si a la cuina la temperatura és massa fresca, posem el forn a uns 30º C i deixem la safata a dins.

Preescalfem el forn a 190º C i enfornem durant 40 minuts, desprès deixem el pa sobre una reixeta per a que es refredi.


Feliç diada, envoltats de llibres i roses!
Cristina.

3 comentaris:

  1. ha quedat bo, ànims amb les masses de pa, per se la primera molt be.

    ResponElimina
  2. QUé belleza de pan! Seguro que está buenísimo!
    Feliz Dia de San Jordi!

    ResponElimina
  3. WOW menuda pintaza tiene el pan de sant Jordi, increíble!!!! besos guapa

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...