diumenge, 24 d’abril de 2011

FOCACCIA DE TOMÀQUETS CONFITATS


Qui m'anava a dir que tindria tant d'èxit?
Per si no en teniem prou amb la mona, ja m'estaven demanant un altre cop focaccia per berenar. 

Teniem un munt de tomàquets i han anat directes al forn, confitats ens encanten, a més és poden guardar dins un pot i durar bastants dies (encara que dubto que aquí a casa arribin a demà passat...).

Avui comptava amb alfàbrega fresca, i es que m'he fet el meu propi test d'herbes aromàtiques; sempre estava dient que volia tenir-ne un i ahir treien-me la mandra de sobre vaig a anar a buscar totes les coses necessàries. Espero cuidar-les bé... que encara no m'havia ocupat mai ni tant sols d'una trista planta!



No donaré gaire voltes, aquí teniu la meva segona focaccia; i com la pràctica fa millorar les coses, la massa avui a quedat encara millor! Molt esponjosa i amb un toquet de sal bastant dominant, ja que l'altre dia va ser una cosa que ens va encantar. 


FOCACCIA DE TOMÀQUETS CONFITATS

Ingredients per a la massa:
- 375 gr de farina de força
- 175 cc d'aigua tèbia
- 3/4 de culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 1 cullerada de llevat de fleca
- 50 gr d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de orenga seca picada

Ingredients de cobertura:
- fulles d'alfàbrega fresca
- orenga seca picada
- 1 ceba
- un grapat de formatge ratllat
- un grapat de nous picades
- sal gruixuda
- 3 o 4 meitats de tomàquets confitats

Passos a seguir:
Comencem preparant la massa de la focaccia, en primer lloc farem l'amassat inicial a la panificadora. Posem els ingredients a la cubeta en el següent ordre: l'aigua, l'oli, la farina, el sucre, la sal, el llevat i l'orenga picada. Programem en cicle de massa de pa, dura aproximadament 30-35 minuts.

Treiem de la cubeta i sobre una taula enfarinada amassem uns segons, cobrim amb un drap net i deixem reposar 10 minuts.

Estirem la massa amb un corró, col·loquem sobre la safata del forn (amb paper d'enfornar o bé ben engreixada amb oli). La tapem una altre vegada amb el drap i deixem que fermenti 40 minuts (la ruixem amb una mica d'oli d'oliva) com a mínim; avui l'he tinguda reposant ben bé una hora i mitja. Suposadament haurà doblat el seva mida.

Procedim a fer forats amb la punta dels dits sobre la massa, li aboquem un rajolí d'oli per tota la superfície; tallem la ceba a cèrcols i fem a tires les meitats de tomàquets que ja teniem confitats. Cobrim la massa amb la sal i afegim tots aquests ingredients, junt amb les fulles d'alfàbrega fresca.

Enfornem a 190ºC durant 25 minuts. Un cop fora del forn ho tallem a porcions rectangulars i ja està apunt per a menjar.


Bon profit!
Cristina.

7 comentaris:

  1. que bones les focaccias, siguin del que siguin, aquesta també bonís sima

    ResponElimina
  2. Quina pinta que té!!! m'ha encantat!! em torna boja la focaccia!! en faig tant sovint... la textura que té tant esponjosa i amb la diversitat d'ingredients a incorporar la fan genial!! t'ha quedat fantàstica!
    Un petonet!

    ResponElimina
  3. Te ha quedado una focaccia estupenda.
    Suerte en el concurso.
    Besos

    ResponElimina
  4. Has hecho una focaccia irresistible, que aspecto tan brutal! besos guapa

    ResponElimina
  5. Yo todo lo que lleve tomates confitados y albahaca me pierde!!! Me encanta tu focaccia! Besitos

    ResponElimina
  6. Jo tampoc n´hagués deixat ni una mica d´aquesta focaccia, l´aspecte és de ser molt bona!! i amb aquestes herbetes ummmm...petonets

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...