divendres, 11 de febrer del 2011

COCONUT BREAD


Degut a l'èxit del Banana Chocolate Chip Bread de fa un parell de dies, he volgut continuar dins aquesta línia en les properes receptes i així intentar trobar un punt comú per a tots i fer-los més tard a la meva manera.

En aquesta entrada he elaborat el Coconut Bread, on ja l'he estat veien a varis blogs que s'han anat passant la recepte els uns als altres. He seguit casi bé al peu de la lletra la recepta, exceptuant les 6 cullerades de mantega fosa per 5 d'oli vegetal; ja que és una massa compacta d'aquesta manera ajuda a que pugi una mica més.


Les receptes de coco m'encanten, llàstima que sigui un producte d'una aportació calòrica elevat. Per contra té un sabor intens i agradable; a més de ser ric en sals minerals  i potassi, molt adequat per al transit intestinal pel seu alt contingut en fibra.

COCONUT BREAD

Ingredients:
- 3 ous mitjans
- 1 1/4 tasses de llet descremada
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 2 1/2 tasses de farina
- 2 culleradetes de llevat en pols
- 2 culleradetes de canyella en pols
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 tassa de sucre extrafí
- 1 1/2 tasses de coco ratllat
- 5 cullerades d'oli vegetal

Pasos a seguir:
Preescalfem el forn a 175ºC i preparem un motlle rectangular i allargat, l'engreixem i enfarinem.

En un bol gran tamisem la farina amb el llevat en pols, afegim la sal, la canyella, el coco ratllat i el sucre; ho barregem tot.

En un recipient apart, batem els ous i incorporem l'extracte de vainilla, la llet i l'oli vegetal.

Fem un forat en la mescla seca i li incorporem la barreja humida, removem amb ajuda d'una espàtula de silicona (no gaire, simplement per a que quedi homogeni). 

Aboquem el preparat al motlle i posem al forn, deixarem que es cogui durant 1 hora o fins que al introduir un objecte punyent surti net. Passats 5 minuts desemmotllem i deixem refredar del tot a una reixa de forn.


Fa una estona que havia preparat el muntatge per a les fotografies i en el moment d'acabar tots ens em llençat a fer-li una queixalada! Dient que han tornat a repetir queda constància que ha quedat prou bo, tot i portar sucre no ha quedat gaire dolç, el que trobo perfecte per a fer un esmorzar podent-lo acompanyar amb altres coses sense que sigui empallant.
Us animo a preparar-lo, és una recepta molt fàcil i amb ingredients que casi sempre acostumem a tenir a mà.
Cristina.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...