diumenge, 6 de febrer del 2011

QUALLADA LIGHT amb MOUSSE de NABIUS


Un dinar de diumenge amb la família es mereix unes postres. A poder ser a vegades, ràpides i que no siguin de gaire aportació calòric ni de greixos.

Avui d'una manera breu, us presento el meu petit invent per a una degustació d'unes postres tradicionals de manera que tots aquells que segueixen una dieta no hagin de sentir-se culpables!

Amb un lleuger aroma de vainilla i l'agradable variació de colors que aporta aquesta fresqueta melmelada de nabius.


QUALLADA LIGHT amb MOUSSE de NABIUS

Ingredients (4 racions):
- 1 sobre de preparat de quallada
- 1/2 litre de llet descremada
- 1 culleradeta de sucre avainillat 
Per a la mousse:
- 2 làmines de gelatina
- 5 culleradetes de melmelada diet de nabius
- 100 ml de nata de 15%MG

Pasos a seguir:
Del mig litre de llet, n'apartem un got i dissolem el preparat de quallada. La resta el posarem en un cassó al foc, quan comenci a bullir hi afegirem la dissolució anterior sense deixar de remenar. Quan torni a arrencar el bull apartem uns segons del foc i tornem a posar el cassó al foc, incorporem la culleradeta de sucre avainillat i en el moment de bullir altre cop ja podem treure del foc.

Repartim en el recipient on ho menjarem, deixem reposar uns minuts i els portem directes a la nevera mínim durant 2 hores.

Per a la mousse; hidratem les fulles de gelatina en aigua freda 10 minuts, en un recipient les escorrem i les escalfem al microones 3-4 minuts, afegim la melmelada de nabius i remenem bé. Muntem lleugerament la nata i mesclem de manera suau amb la mescla anterior. Aboquem sobre la quallada (un cop ja hagi estat 2 hores a la nevera) i reservem altre vegada a la nevera 2 hores més.


Millor si ho preparem la nit anterior, per a que qualli bé i la mousse tingui més consistència.
Aquí casa no hem complert els temps mínims, ja se sap, les presses i la impaciència... ja estaven quallades però no prou fredes, tot i així, estaven molt bones. Lleugers i amb sabors molt suaus.

Desitjo que us agradi,
Cristina.

2 comentaris:

  1. Hola Cristina!Estos postres fresquitos y ligeros me encantan,y como tu dices..disfrutas sin remordimientos.
    Besets.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta aquests gotets!
    La veritat és que després de segons quins àpats s'agraeix alguna coseta més lleugera.
    petonets.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...