dissabte, 9 d’abril del 2011

CHAI CAKE amb CREMA de MEL i GINGEBRE


L'absència a sigut llarga, però no penseu que ja havia abandonat el meu estimadíssim blog! Han sigut unes setmanes dures, la recta final a la universitat no em facilita poder dedicar tot el temps que voldria a actualitzar amb noves receptes. Tot i així, no vol dir que tingui la cuina del tot oblidada! 

La setmana passada vaig estar "experimentant" amb idees molt interessants que vaig llegir a WholeKitchen; un Bundt Cake de carbassó que va resultar exquisit i aixó que al principi no estava gaire segura que el barrejar uns ingredients tant bàsics com el sucre i el carbassó poguessin resultar tant bons, llàstima que la tria del motlle no va ser l'adequada ja que se'm va enganxar casi tot el pastís... ja ho diuen que les presses no són bones jajaja. Així que no el vaig poder fotografiar, però en breus tindreu la recepta i espero que amb una imatge digne de vosaltres.

Ja feia temps que em rondava pel cap el·laborar un pastís que tingués diferents pisos, i avui quan m'he decidit he trobat una recepta que m'ha cridat molt l'atenció. Es presentava un treball laboriós i amb una combinació d'ingredients que no m'han deixat indiferent. Evidentment, al prendre la decisió tant de sobte hi havien alguns ingredients del quals no disposava... així que (crec que de manera acertada) directament els he suprimit de la recepta!


L'escollit a sigut un pastís anomenat Chai Cake, degut a que en la seva preparació s'utilitza una mena d'infusió  obtinguda a base de te negre i gingebre; aportant un aroma molt especiat a la massa del pastís. 

Com ja havia comentat alguna vegada anteriorment, sóc una mica reacia a utilitzar cremes tipus xantillí; més que res... perquè no m'acaben de sortir del tot bé. Avui he seguit les instruccions al peu de la lletra i no sé si el resultat a sigut el que devia ser... ja us informaré si ha agradat o no :P De moment, les restes de la massa de pastís han sigut el berenar del pare i no a semblat decebut!


CHAI CAKE amb CREMA de MEL i GINGEBRE

Ingredients:

- 315 ml de llet
- 3 bossetes de te negre 
- 1 culleradeta de gingebre molt
- 4 ous 
- 2 rovells d'ou 
- 2 culleradetes de vainilla 
- 390 gr de farina 
- 398 gr de sucre 
- 2 3/4 de culleradeta llevat en pols
- 3/4 culleradeta de canyella 
- 210 gr de mantega, temperatura ambient 

Passos a seguir:
Col·loque, la llet, el te i el gingebre en una cassola petita i es diposita a foc mitjà-baix. Portar a foc lent i deixar que bulli uns 30 segons.Traiem del foc i deixem reposar 5 minuts. Colar la llet per esprémer tant líquid com sigui possible. Rebutgem els sòlids i refredar la llet. 

Preescalfem el forn a 180ºC. I preparem un parell de motlles rodons, en el meu cas, he fet dues enfornades per a utilitzar el mateix motlle. 

En un bol mitjà, combinem els ous, els rovells d'ou i 1/3 de tassa de la llet chai. Reservem. 

Barregem la farina, sucre, el llevat, la canyella i la vainilla en un bol gran. Batem a  velocitat baixa, a continuació, afegim la mantega i la llet restant chai. Batem a velocitat baixa per barrejar, després pujar la velocitat a mitja i batre fins que estigui suau i esponjos. Afegir la barreja d'ou en tres addicions, raspant els costats del bol amb freqüència. 

Dividiu la massa en dos motlles i coure 26-28 minuts, o fins que al punxar la coca el escuradents surt net. Refredar els pastissos en els motlles sobre una reixeta durant deu minuts, després retirem els pastissos dels motlles, els tallem per a fer les diferents capes amb un gruix d'un centímetre i mig aproximadament, i els emboliquem en paper film. Refrigerem com a mínim 1 hora. 

Ingredients per a la crema de mel i gingebre: 

- 170 gr de formatge crema (Philadelphia), a temperatura de l'habitació 
- 85 gr de mantega, temperatura ambient 
- 1/2 tassa de mel 
- 1/2 culleradeta de gingebre molt 
- 400 gr de sucre glass 

Passos a seguir:
Col·loquem tots els ingredients, excepte el sucre glass en un bol gran i batre fins que es barregin. Afegir la meitat del sucre i el fuet per combinar, raspant els costats del bol. Afegeix el sucre restant i batre fins que estigui totalment incorporada.

Un cop tot està ben fred, muntem el pastís posant crema entre cada capa de pastís. L'embolcallem amb la crema i li posem ametlles laminades pel cantó (prèviament les haurem torrat al forn)


Bon cap de setmana i espero tornar aviat!
Cristina.

7 comentaris:

  1. Ja era hora,ho trobava a faltar, el resultat mol original i mol bo, espero que el proper no es faci esperar tant

    ResponElimina
  2. Quin super pastís! no el conèixia però ha d'estar ben bo amb aquesta llet chai.
    La cobertura t'ha quedat genial, a mi sempre em queden fatal.
    petonets!

    ResponElimina
  3. Gràcies! La veritat es que em feia una piqueta de por, però el resultat a sigut genial :) Resulta un postre molt dolç i amorós.

    ResponElimina
  4. Una bella ricetta e anche deliziose foto, ciao

    ResponElimina
  5. Ufffff!! quin cake mare meva! t'ha quedat d'escàndol! el tall es veu super saborós i molt esponjós.
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  6. Gracia spor comentar en mi blog, así he podido descubrir el tuyo, que es genial! este pastel de pisos con te chai me ha encantado! las fotografías son fantásticas! besos

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...