diumenge, 24 d’abril del 2011

MONA DE PASQUA


Sé que el dia que la familia es reuneix per a menjar la mona és demà dilluns, però aquí a casa des de que jo era petita que diumenge ja ho celebràvem, com sempre hem sigut molt pastissers i ja fèiem durar els pastís o inclús pastissos els dos dies. Així, per a tots els qui hagin de regalar la mona ja teniu una recepta més o simplement una idea.

Des de fa ja uns anys que ja vam deixar de comprar la mona a la pastisseria i era la mare que preparava el pastís; ara ja no és que la mona me la preparin a mi sinó que la mona li preparem al pare! Està enamorat del pastís Sara i quan arriba Setmana Santa ja està esperant que arribi el dia per a tenir-la a la taula. Avui, sota la supervisió i les instruccions de la recepta de la mare he preparat la meva primera mona.


A principis de setmana com ja havia comentat, vaig comprar el motllo per a fer jo mateixa l'ou de xocolata i ja feia dies que el tenia fet a la nevera. Era el meu tresor, ben tapat, ben guardat... cada vegada que algú obria la nevera allà estava jo dient que vigilessin jejeje; crec que ja tenia la cançoneta de l'ou gravada al cap! La sorpresa, perquè no sé com dir-ho a sigut al fer les fotografies... volia llum natural, aprofitar que la gespa del jardí estava ben maca... podeu imaginar que m'ha passat, s'ha començat a fondre la part de dalt de l'ou!!! Casi no m'ha donat temps de fotografiar-la, problemes del directe jajaja. Però ha tingut la seva gràcia, el resultat a semblat ser que el pollet ha sortit de l'ou!

També tenia una altre coseta guardada... amb fondant havia fet una cistella amb ous de colors; com que feia tant temps que no practicava, va quedar una mica desastrosa però m'ha fet gràcia posar-la al pastís.


MONA DE PASQUA

Ingredients per al pa de pessic:

- 150 gr de farina
- 150 gr de sucre
- 1 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 3 ous

Ingredients per a la crema de mantega:
- 140 gr de sucre
- 70 ml d'aigua
- 250 gr de mantega pomada

Per a decorar:
- ametlles laminades
- sucre glaç

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º C només per abaix i amb ventilador. Engreixem i enfarinem un motlle rodó d'uns 24 cm de diàmetre aproximadament. Traiem la mantega de la nevera per a que agafi la temperatura ambient de mentre que preparem la massa del pastís.

Començarem preparant el pa de pessic; en un bol gran batem els ous i el sucre amb unes varetes elèctriques fins obtenir una mescla homogènia i espessa (uns 3 minuts), afegim la vainilla. A continuació tamisem la farina junt amb el llevat i batem lleugerament per a que quedi tot integrat. Aboquem el preparat al motllo i enfornem uns 25 minuts, per a saber si ja està cuit punxem un escuradents al centre i ha de sortir net.

Desemmotllem i deixem refredar a una reixeta de forn. Quan ja estigui fred amb una ganivet de serra llarg i amb una guia si és necessari, li farem un tall per la meitat i així obtenir dues bases per al pastís. Reservem.

Aprofitant que ja tenim el forn calent, posem les ametlles laminades a la safata i les torrem; anirem vigilant i remenant per a que no es cremin i així no agafin gust amarg.

Per a la crema agafem un cassó petit i el posem al foc, aboquem el sucre i l'aigua i anirem remenant fins que s'hagi fos el sucre i agafi un color groguenc. Deixarem refredar l'almívar en un recipient (no del tot!) i l'anirem afegint a poc a poc sobre la mantega i anirem treballant la crema, tindrà un aspecte brillant quan ja estigui apunt.

Ara ja podem procedir al muntatge del pastís, untem la crema per a unir les dues meitats de pa de pessic i amb la resta cobrirem tot el pastís (deixarem una mica per a després enganxar l'ou de xocolata) i amb cura de no empastifar-nos les mans amb la crema, anirem enganxant les ametlles per tota la superfície. Ho deixarem reposar uns 30 minuts a la nevera per a que agafi consistència. Empolvorem amb sucre glaç i li enganxem l'ou al centre. Reservem a la nevera.

Aquesta és la base, ara cadascú pot afegir les decoracions que més li agradin; les plomes, xocolatines, ous de colors, flors... la imaginació no té límits!


Espero que us hagi agradat i us desitjo que passeu un bon dia de Pasqua.
Cristina.

6 comentaris:

  1. Qué bonitaaaaa!! Eres una artista...mira que el huevo de chocolate esta chulísimo, accidente incluído :)
    Besitossss

    ResponElimina
  2. buena, fácil y riquísima

    ResponElimina
  3. buena si! fàcil... también, aunque es compleja por el hecho de esperar tanto rato para cada paso!

    Rosilet, creo que algún grito habré soltado, se ha ido fundiendo a gran velocidad jajaja, pero a quedado bonita gracias :)

    ResponElimina
  4. Cristina, per ser la primera mona t'ha quedat perfecte!!!! I el cistellet de fondant, molt mono! El conillet de xocolata també l'has fet tu?
    Petons!

    ResponElimina
  5. Moltes gracies Mercè, espero anar-la millorar cada any :P
    El conillet també! Vaig comprar un motllo de bombons de temàtica de pasqua molt xulus :) Petonets

    ResponElimina
  6. Cristina, m'agrada molt com t'ha quedat la mona i la cistelleta es veu perfecta!!
    Espero que ho hagis disfrutat amb la family.
    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...