dijous, 21 d’abril del 2011

PATATES ROSTIDES A LES FINES HERBES i LLIMONA


Estic fascinada, no trobo una altre paraula per descriure que sento últimament.
Com ja us comentava ahir, estic enamoradíssima de la filosofia i la cuina de Jamie Oliver, és tant autèntic, sempre buscant la part "aventurera" del plats quotidians, per dir-ho d'alguna manera; aconsegueix transformar un àpat ben simple en una obra d'art. Amb el temps lliure d'aquest dies he pogut interioritzar cada video dels seus programes, cada recepta m'ha ensenyat un munt de coses que sempre donava per suposat i que evidentment tenen la seva explicació.

Encara no he adquirit cap dels seus llibres, però sort en tenim de la xarxa, que sempre podem trobar-ho casi bé tot! Avui, sense seguir cap recepta en concret, però si inspirant-me en la seva manera de cuinar, us presento un plat principalment de patates.

Molt aromàtic, amb ingredients de sempre però amb un toc fins i tot exòtic; la utilització de cítrics és una part molt important per a potenciar el sabor de cada component del plat, a casa no tenia llima (que ell la utilitza molt) així que elaborat les patates amb ratlladura de llimona. Una manera diferent de rostir verdures al forn, fàcil i sense gaires complicacions; la clau està en no tenir por de mesclar sabors i textures diferents!



PATATES ROSTIDES A LES FINES HERBES i LLIMONA

Ingredients (per a 3 persones):
- 3 patates
- 2 pastanagues grosses
- 3 pebrots verds
- 1 ceba
- mig cap d'alls
- branques de romaní
- 1/2 culleradeta d'alfàbrega seca
- 3/4 culleradeta de ratlladura de llimona
- 3-4 fulles de llorer
- sal
- oli d'oliva

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180ºC només per abaix.

En una safata de forn i fem un llit d'oli. 

Rentem bé les patates i sense pelar-les les tallem a grills (farem la incisió del tall amb el ganivet i fent palanca acabarem de fer el grill, d'aquesta manera quan es cuini deixarà anar el midó que conté la patata), les pastanagues les tallarem a tires, la ceba també la preparem en grills i separem els alls. 

Ho disposem tot a la safata, salem i afegim totes les herbes aromàtiques per sobre (les fulles de llorer les amaguem entre les patates), hi tirem un rajolí d'oli i ratllem una mica de llimona per sobre de tot el preparat. 

Enfornem ben bé uns 50 minuts, de tant en tant anirem remenant les patates per a que tots s'impregni bé de tots els sabors i per evitar que s'enganxi o es cremi. Per a saber si ja està fet, només caldrà punxar una patata, en el moment que no costi foradar-la ja estarà a punt.

Per acompanyar:
Podem preparar amb un parell de culleradetes de mostassa i un rajolí d'oli una salsa que cadascú es servirà al seu gust.


Jo l'he acompanyada també, en un plat apart, una amanida de tomàquets ben madurs, formatge fresc, olives negres, orenga i oli d'oliva. Una mescla de cuina grega i italiana, apropant-nos més a la cuina fresca de primavera.

Desitjo que us agradi i bon profit!
Cristina.

3 comentaris:

  1. boníssim, es pot repetir, repetir i repetirrrr

    ResponElimina
  2. No me lo vas a creer pero al ver la foto, antes de leer, pense en Jamie Oliver! Yo lo adoro! Este plato si que refleja su manera de cocinar, sencilla, con ingredientes de toda la vida, y deliciosas!

    ResponElimina
  3. Has plasmat molt bé la seva filosofia de cuinar, realment a mí m'ha passar com a la Rosilet. Aquest plat sembla del Jamie.
    Feliç Setmana Santa.
    Esther,
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...