divendres, 22 d’abril del 2011

TARTA TATIN DE PLÀTAN


Quan vaig veure aquesta recepta al programa Jamie's Ministry of Food no vaig poder resistir-me.
Va ser una odisea de, 
Ohh's.. 
mmm.. 
mama mira!
Les dues estavem d'acord en que un dia o altre l'havia de preparar i penjar aquí al blog. I avui que se'ns han espatllat els plans d'anar d'excursió a la muntanya ja a vingut a dir-me, escolta, perquè no fas un postres? Decidit! Tarta tatin de Jamie, que com haureu vist estic aficionada a la seva cuina, és fantàstica!


La tarta tatin tradicionalment es prepara amb poma, però aquesta variant la trobo molt interessant; a més, ara els plàtans estan boníssims i a la font de fruites de la cuina feien molt de goig. 

És una tarta ideal per a celebracions, a l'estiu els vostres convidats l'esperaran amb candeletes si la serviu amb una bola de gelat de vainilla.


TARTA TATIN DE PLÀTAN

Ingredients:

- 60 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 4 plàtans
- 1/4 culleradeta de canyella
- ratlladura de taronja
- 250 gr de pasta de full
- créme fraîche

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180ºC.

Tallem la mantega a daus i posem sobre una safata d'uns 19x30cm, la col·loquem directament sobre una font de calor. Afegim el sucre, la canyella i la ratlladura de taronja; remenarem de tant en tant fins que el sucre i la mantega es fonguin i agafin un aspecte semblant al toffee, daurat i caramel·litzat.

Mentrestant, agafem el plàtans i els tallem per la meitat (de dalt a baix); quan el caramel estigui apunt els col·locarem per sobre.

Per a la pasta fullada, podeu utilitzar masses que ja venen preparades i congelades, ja que la seva elaboració és bastant laboriosa. La traurem per descongelar 30 minuts abans i ja està. 
Preparem una base enfarinada per a estirar la pasta amb el corró, la deixarem amb un gruix d'uns 0,5 cm i amb la forma que tingui el motlle; en el nostre cas ho farem rectangular.


Tapem la safata amb la pasta fullada i abans de posar dins el forn l'hi fem un forats a la superfície amb un ganivet, així evitarem que amb la calor la massa s'infli. 

Enfornem entre 25-30 minuts. Un cop fora del forn, haurem de desemmotllar la tarta, agafem el plat on presentarem els postres, tapem la safata i amb molta cura l'hi donem la volta (de manera que quedin els plàtans a la cara de dalt).


Ara, si no tenim a mà créme fraîche per a l'hora de servir les racions, la preparem nosaltres. Només necessitem crema o nata líquida.


És recomanable servir les postres una mica calentes, el sabor amb el caramel fos és molt especial. Només dir-vos que ja casi bé no en queda! La primera vegada que l'hem tastat i estava molt bona, us recomano que la feu, no espereu a un ocasió especial, és un postres ràpid i molt fàcil de preparar.

Ens trobarem demà, mentrestant que passeu un feliç dia
Cristina.




4 comentaris:

  1. no havia menjat mai una tatin de plàtan, mm deliciós, em sembla que a partir d'ara es la meva tatin preferida.

    ResponElimina
  2. No sé que he fet que he perdut el missatge. Et deia que fa poc la vaig tastar de poma, peró que de plàtan ha d'estar deliciosa.
    Bon divendres maca!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Que rico tatin y que lindas fotografías, me encanta esta propuesta de plátano ;) besos guapa

    ResponElimina
  4. :) gracias, la tarta estaba muy rica y eso me satisface muchisimo pero todavia me hace mas ilusión ver que os gusta a vosotras!
    vuestras palabras son una pizquita de felicidad! Un besito

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...