dissabte, 25 de desembre del 2010

CANALÓ DE CRUIXENT D'ESPÀRRECS, PASTANAGA, CEBA i BACÓ


Com ja us havia avançat aquesta nit passada, os presento el primer plat de la nit de Nadal. Molt lleugeret i amb el que quedareu estupendament en qualsevol ocasió que tingueu algú a casa. 

Vaig quedar tant satisfeta, que per això és el primer que us penjo... quan vaig començar el blog no fa gaires dies, m'ho vaig prendre com un repte, per mostrar-vos la meva experiència de començar a cuinar i d'aprendre, de veritat que em realitza moltíssim. Són anys que es necessiten per interioritzar tots els secrets que s'amaguen a la cuina, avui us puc dir, que els espero amb il·lusió! La realització del blog és el meu regal d'aquestes festes :)


CANALÓ DE CRUIXENT D'ESPÀRRECS, PASTANAGA, CEBA i BACÓ

Ingredients (4 racions):
- 4 làmines de lasanya precuites
- 12 espàrrecs verds
- 3 pastanagues
- 1 ceba
- 100 gr de tires de bacó
- mantega
- oli de girasol
- sal
- albahaca
 Per a la beixamel
- 30 gr de mantega
- 1 cullerada de farina
- nou moscada
- pebre molt
- sal
- 1 1/2 got de llet

Pasos a seguir:
Hidratem durant uns 30 minuts les làmines de lasanya en un bol amb agua tèbia.

Preparem els espàrrecs treien la part del final, pelem les pastanagues i les tallen a tires llargues. Les posarem a coure al vapor 15 minuts, per a que quedin cruixents.

Tallem la ceba ben petita, en una paella posem una mica de mantega amb un rajolinet d'oli, afegim la ceba  amb una mica de sal i deixem daurar; després posem el bacó per a que es faci tot junt uns minuts més.

Per a la beixamel posem un cassó petit amb un parell de daus de mantega, quan s'hagi fos afegim la farina, amb una mica de nou moscada, pebre i sal; anem removent fins que agafi un color groguenc. Anem a afegint la llet a poc a poc per a que no es formin grumolls, fins que agafi la consistència que volem. En aquest cas tirarem a líquid.


Ara ja ho tenim tot a punt per a muntar el plat! Farcim el canaló amb tres espàrrecs, tires de pastanaga i el sofregit de ceba i bacó. Posem la beixamel al gust i per finalitzar ho decorem amb albahaca.



Com veieu no és un plat complicat de preparar, però sí elaborat ja que s'han de fer diferents coses per separat per a muntar-lo. Entre menjars tant copiosos és ideal, molt lleuger i gustós ;)

Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...