divendres, 17 de desembre del 2010

PLUM CAKE A LA MEVA MANERA


Com ja vaig comentar en l'entrada anterior, ja tenia preparada aquesta recepta calentona per a penjar! És una petita variant d'un púding de Nadal que vaig fer al curs de cuina de la universitat, allà va quedar molt bo però ho he adequat als ingredients que tenia a casa i crec que el resultat a sigut encara millor.

Per a aquestes dates que s'acosten, tenir-ne un sempre fet no està de més! Es conserva bé i porta ingredients que ja fan a festa. Tant el podem presentar tal i com l'hem tret del forn, amb sucre glaç o com he fet jo, amb un glacé blanc molt fàcil de preparar.


PLUM CAKE


Ingredients:


- 130gr de mantega pomada
- 130gr de sucre
- 270gr de farina
- essència de vainilla
- 70gr de panses
- 70gr d'orellanes i prunes sense os ben picades
- 70gr de nous trossejades
- 70gr d'avellana picada
- 4 ous
- 1 copeta de conyac o whisky
- 1 cullerada de llevat
Per al glacé:
- 1 clara d'ou
- 1/2 culleradeta de suc de llimona
- 125gr de sucre glaç


Pasos a seguir:
Precalentar el forn a 190º amb opció d'aire.

Batre la mantega amb el sucre amb una varetes elèctriques o amb Thermomix (vel.3 aproximadament 3 minuts), anirem afegint els ous, treballant-lo un per un.

Afegim el conyac, tamisem la farina i el llevat en pols. Barregem amb una espàtula manualment per a que la farina pugi millor quan ho fiquem al forn. Abans d'afegir les panses i els fruits secs, els i posem una mica de farina per a que un cop barrejades amb la massa no baixin cap abaix. Afegim la mescla i ho batem tot.

Engreixem el motllo de plum cake d'uns 30cm amb mantega molt tova i l'omplim amb la massa. Li donem un parell de cops sobre el marbre per a que desapareixi qualsevol bombolla.

Ho deixem al forn uns 40 minuts, passats 25 minuts podem obrir el forn per a punxar-lo i veure si se'ns està fent bé i per tapar-lo amb paper d'alumini en el cas que estigui molt torrada la part de dalt.

Desemmotllem i el deixem refredar sobre la reixeta.



Per al glacé batrem la clara d'ou fins que quedi espumosa, afegim el suc de llimona i el sucre glaç i ho batem fins que ens quedi brillant. Amb l'ajuda d'una cullera l'espargim per sobre fent zig-zag.




Estic molt contenta de com ha quedat... ahir amb el cafè ens llepavem els dits! Jo mai havia sigut gaire glacejats, però donaven ganes de sucar trosets de plum cake amb el que havia caigut al plat; realment molt bo.
Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...