diumenge, 12 de desembre de 2010

POLLASTRE AMB TORRÓ DE XIXONA


Ara és quan toca començar a planejar quins seràn els menús que ompliran la taula durant les festes de Nadal, així que avui per dinar he utilitzat els pares de conillets d'índies per a tastar una de les tantes receptes que he après a fer en un dels tallers gastronòmics que ofereix la meva universitat :) Encara recordo el dia que la vam preparar, a tots ens sortien els ulls només d'ensumar l'aroma que deixava anar la salseta de xixona... i el més important, la podem elaborar amb productes que casi sempre tenim a mà per casa i l'acabat és espectacular!





POLLASTRE AMB TORRÓ DE XIXONA


Ingredients (4 persones)


- 1 cuixa o pit de pollastre per persona (si són petites)
- 1 tireta de torró de xixona per peça
- oli, sal i prebre
- 50 gr de mantega a temperatura ambient
- 35 gr de pa ratllat
- 35 gr d'ametlla torrada a granet o filetejada
- 200 ml. de crema de llet
- 80 gr de torró de xixona
- 1 dau de mantega

Pasos a seguir:
Obrim els pits o les cuixes de pollastre, de manera que quedin com un saquet i les farcirem amb la tira de torró. Les salpebrem i les tanquem amb l'ajuda d'un pal llarg (com el de les brotxetes).

Marquem en una paella fins que quedin doradetes les dues bandes.

Preparem el cruixent que posarem a sobre de les cuixes, barrejant els 50gr de mantega amb el pa ratllat i l'ametlla fins obtenir una massa cremosa. 

El forn el tindrem ja preparat a 180º amb mode grill. Cubrirem les cuixes amb el cruixent i les col·loquem a la safata, primer les deixarem 10 minuts que es facin només per a baix i després per a que es gratinin les deixem 3-5 minuts més.

Per a la salsa, posarem el dau de mantega amb un rajolinet d'oli i a continuació afegim el torró trossejat junt amb la crema de llet, la salpebrem i anirem remenant amb les baretes però sense que arribi a bullir.

I per acabar amb la presentació del plat, col·locarem una base amb la salsa i el pollastre al damunt.




* També queda molt bo, farcit amb formatge brie i melmelada de fruites vermelles. La vaig preparar fa un parell de setmanes amb un pastís de patata i ens en vem llepar el dits!

3 comentaris:

  1. hola me encanta tu blog, tus recetas son fantásticas, te sigo y te invito a visitar mi blog dulce, besos

    ResponElimina
  2. El pollastre té una pinta increïble, m'encanta aquesta salseta, la tastarem, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Aissssss que no se cuál de los dos rellenos me gustaría más, tengo que probarlos para decidirlo, ja ja ja.
    Estupendo este pollo.
    Un besito

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...