Junt amb aquesta recepta també os presentaré una altre alternativa per si us sobra una mica de massa de la base de les magdalenes.
MUFFINS D'OLIVES NEGRES AMB FORMATGE CREMA i TOMÀQUETS CONFITATS
Ingredients (6 unitats):
- 40 gr de mantega pomada
- 100 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 ou
- 40 gr d'olives negres
- 1 culleradeta de sucre integral
- sal
Per al confitat:
- 12 tomàquets cherry
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de sal
- oli d'oliva
- albahaca
Per a la crema:
- nata líquida
- formatge tipus philadelphia
- pebre molt
Pasos a seguir:
Començarem per a confitar el tomàquets, ja que comporta bastant de temps. Partim els tomàquets per la meitat i el disposem en una safata pel forn, els i posem la sal, el sucre i l'albahaca. Els ruixem bé amb l'oli d'oliva i els deixem al forn durant 40 minuts a 180º. Un cop fets, els reservem.
Fem la crema de formatge, així la deixarem a la nevera per a que agafi consistència. Barregem el formatge amb la nata, afegim un punt de pebre i reservem.
Triturem les olives formant una espècie de puré.
Batem l'ou, afegim la mantega pomada, la farina, el llevat, el sucre i la sal. Ho barregem una mica i incorporem el puré d'olives, un parell de voltes més i ja podem repartir la massa en els motlles de magdalenes (prèviament engreixada amb una miqueta de mantega).
Ho deixem al forn uns 15 minuts a 180º. Els traiem del motllo i els deixem refredar a la reixeta.
Per a preparar el muffin, amb l'ajuda d'una cullera posem la crema a sobre i 3-4 meitats de tomàquet confitat.
MUFFINS D'EMMENTAL i BACÓ
Ingredients (6 unitats):
- 40 gr de mantega pomada
- 100 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 ou
- un grapat de formatge emmental ratllat
- 50 gr de bacó en tires
- 1 culleradeta de sucre integral
- sal
Pasos a seguir:
Batem l'ou, afegim la mantega pomada, la farina, el llevat, el sucre i la sal. Ho barregem una mica i incorporem el formatge ratllat i el bacó, un parell de voltes més i ja podem repartir la massa en els motlles de magdalenes (prèviament engreixada amb una miqueta de mantega).
Ho deixem al forn uns 15 minuts a 180º. Els traiem del motllo i els deixem refredar a la reixeta.
Encara recordo l'aroma dels muffins calentons... mmm...
Cristina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada