diumenge, 26 de desembre del 2010

MUFFINS D'OLIVES NEGRES AMB FORMATGE CREMA i TOMÀQUETS CONFITATS


Els muffins salats donen molt de joc, són coses que acostumen a agradar a tothom i tant les podem presentar per a pica a pica o sorprendre als nostres convidats posant-los a taula com a panets! Crec que podem jugar molt amb els sabors, i amb poc esforç variar molt una mateixa recepta.

Junt amb aquesta recepta també os presentaré una altre alternativa per si us sobra una mica de massa de la base de les magdalenes.


MUFFINS D'OLIVES NEGRES AMB FORMATGE CREMA i TOMÀQUETS CONFITATS

Ingredients (6 unitats):
- 40 gr de mantega pomada
- 100 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 ou
- 40 gr d'olives negres
- 1 culleradeta de sucre integral
- sal
Per al confitat:
- 12 tomàquets cherry
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de sal
- oli d'oliva
- albahaca
Per a la crema:
- nata líquida
- formatge tipus philadelphia
- pebre molt

Pasos a seguir:
Començarem  per a confitar el tomàquets, ja que comporta bastant de temps. Partim els tomàquets per la meitat i el disposem en una safata pel forn, els i posem la sal, el sucre i l'albahaca. Els ruixem bé amb l'oli d'oliva i els deixem al forn durant 40 minuts a 180º. Un cop fets, els reservem.

Fem la crema de formatge, així la deixarem a la nevera per a que agafi consistència. Barregem el formatge amb la nata, afegim un punt de pebre i reservem.

Triturem les olives formant una espècie de puré. 
Batem l'ou, afegim la mantega pomada, la farina, el llevat, el sucre i la sal. Ho barregem una mica i incorporem el puré d'olives, un parell de voltes més i ja podem repartir la massa en els motlles de magdalenes (prèviament engreixada amb una miqueta de mantega).
Ho deixem al forn uns 15 minuts a 180º. Els traiem del motllo i els deixem refredar a la reixeta.

Per a preparar el muffin, amb l'ajuda d'una cullera posem la crema a sobre i 3-4 meitats de tomàquet confitat.





MUFFINS D'EMMENTAL i BACÓ

Ingredients (6 unitats):
- 40 gr de mantega pomada
- 100 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 ou
- un grapat de formatge emmental ratllat
- 50 gr de bacó en tires
- 1 culleradeta de sucre integral
- sal

Pasos a seguir:
Batem l'ou, afegim la mantega pomada, la farina, el llevat, el sucre i la sal. Ho barregem una mica i incorporem el formatge ratllat i el bacó, un parell de voltes més i ja podem repartir la massa en els motlles de magdalenes (prèviament engreixada amb una miqueta de mantega).
Ho deixem al forn uns 15 minuts a 180º. Els traiem del motllo i els deixem refredar a la reixeta.



Encara recordo l'aroma dels muffins calentons... mmm...
Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...