dimarts, 22 de febrer del 2011

MUFFINS DE POMA amb STREUSEL


Avui ha sigut un dia d'aquells ben profitosos; s'ha realitzat la primera quedada de l'equip del qual formo part per a fer un projecte de disseny d'estructures per a la universitat (que per si no us ho havia comentat encara, estudio Enginyeria d'Edificació a Barcelona), entre arribar a casa i dinar... fer algun encàrrec que tenia pendent i de més, eren només les 5 de la tarda que deia... ara que em falta? Així que com cada dia, indagant per la blogosfera he trobat una recepta que ja feia dies que la tenia marcada per preparar!


De fet he tingut sort, perquè poca fruita queda a casa després del cap de setmana! Però unes pomes no hi falten mai, i de aquí a sortit la idea; muffins de poma amb streusel. Per a l'streusel he aplicat una mica d'inventiva, recordant aquell pastís de poma que ja vaig preparar fa unes setmanes; hidratar les panses amb licor a sigut el toc mestre, la fusió amb l'aroma que desprèn la canyella ha omplert la casa d'una flaire que et deixava encantat. Amb l'ajuda del sucre s'ha format una crosta que em recorda al caramel d'una crema catalana (properament!); avui és el dia!


MUFFINS DE POMA amb STREUSEL

Ingredients (12 unitats):
- 3/4 tassa de sucre de caña/integral
- 1/3 tassa d'oli vegetal
- 1 ou gran
- 1/2 tassa de buttermilk
- 1 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1 3/4 tasses de farina
- 1 tassa de pomes tallades a daus petits
Per a la cobertura:
- 3/4 tassa de sucre de caña/integral (jo no l'he acabat de posar tot)
- 3 cullerades de farina
- 2 cullerades de mantega fosa o molt tova
- 1/2 cullerdeta de canyella en pols
- 1 1/2 cullerada de panses sultanes
- 1 cullerada d'ametlles picades
- mig got de crema d'aiguardent

Pasos a seguir:
Preescalfem el forn a 180ºC. i preparem la safata de muffins amb els cistellets.
Deixem hidratant les panses amb la crema d'aiguardent fins la seva utilització.

Comencem preparant la massa del muffin; en un bol gran tamisem la farina junt amb el bicarbonat de sodi i la sal. Apart batem fins que quedi homogeni, l'ou amb el sucre, l'oli, el buttermilk i la vainilla.
Fem un forat a la muntanya de farina i l'hi afegim el preparat humit, barregem a poc a poc i a continuació incorporem els trossos de poma, donem un parell de voltes més per a que quedin ben repartides i deixem que reposi mentre preparem la cobertura.

En un recipient posem tots els ingredients i barregem fins obtenir la mescla.

Posem el preparat de la massa als cistellets i amb l'ajuda d'una cullera anirem repartint la cobertura (no apliquem pressió sobre ella). Enfornem 25 minuts i deixem reposar fins que la safata estigui més o menys temperada per a treure els muffins; deixem en una reixa fins que es refredin del tot.


Evidentment, aquí tinc el meu conillet d'indis particular; li ha tocat al pare jajaja i si no m'ha enganyat (seria difícil quan a la primera mossegada a posat el ulls en blanc!) han quedat molt bones. Com sempre dic, recepta ràpida, fàcil i per tant, us animo a fer-la. No us decepcionarà. 
Que tingueu un bona setmana,
Cristina.

3 comentaris:

  1. me encantan estos tipos de muffins. Desayunas uno a la mañana y ya estas llena hasta la hora de comer!

    Un saludo

    ResponElimina
  2. Què bons aquests muffins amb streusel! a més per la oloreta que deixa la canyella a casa val le pena fer-los ;)
    petonets!

    ResponElimina
  3. En dono fe que estan bonissims!! No he probat aquestes de poma exàctament però si d'altres d'aquesta magnífica xef...

    T'animo a seguir innovant i compartint totes aquestes marevelloses receptes.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...