dimarts, 18 de gener del 2011

CHEESECAKE


Aquesta nit anem cap a Girona! Una vegada lliure d'examens i classes a la universitat, ja era hora d'anar a fer una visita a les meves ex-companyes dels meus primers cursos de la carrera. Elles posen el sopar, jo els postres!

El viatge fins allà no és gaire llarg, però havia de fer alguna cosa ràpida i que a més pogués transportar-la sense problemes, una cosa lleugera... sense gaires masses, el resultat final? Un deliciós (espero! perquè és el primer que faig) pastís de formatge, amb una base de galetes d'ametlles i cacau en pols.

La seva textura tant esponjosa i cremosa és el que el fa tant especial, sempre ha sigut un dels meus pastissos preferits, tot i que no el preparem gaire ja que el pare és més de nata i xocolata. Així que avui era la meva.


CHEESECAKE 

Ingredients (per a 4):
- 200 gr de formatge tipu Philadelphia (jo he posat el light)
- 1 ou
- 1 iogurt desnatat de préssec
- 1 envàs de iogurt de llet
- 1 envàs de iogurt de sucre
- 7gr de llevat Royal
Per a la base:
- 50 gr de mantega fosa
- 1 cullerada de sucre glas
- 140 gr de galetes tipu Maria, Digestive (jo Nuria de Birba, ja que estan fetes a base d'ametlla)
- 50 gr de cacau en pols

Pasos a seguir:
Preescalfem el forn a 200ºC.

Preparem el motlle amb la base; triturem les galetes fins que quedin casi bé en pols, li afegim el cacau, el sucre i la mantega que haurem fos al microones, mesclem bé i formem una base en una motlle de uns 22 cm de diàmetre, amb l'ajuda d'una cullera unifiquem i aixafem per a que quedi ben compacte. De mentre que preparem el farcit de formatge ho deixarem reposar a la nevera.

Com que no tenia gaire temps he fet servir la MyCook, posem tots els ingredients, el formatge, l'ou, el iogurt, la llet, el sucre i el llevat. Programem 1 minut a velocitat 4.

Traiem el motlle que teniem a la nevera i li aboquem la mescla de manera que quedi tot igualat. Baixem la temperatura de forn a 180ºC i el deixem fornejant durant uns 30 minuts, jo que tinc un forn bastant potent amb 25 minuts ja n'he tingut prou, per a comprovar que ja està a punt punxa un palet al centre i t'ha de sortir sec. Procureu no obrir el forn fins que no hagi passat mes de la meitat del temps de cocció, ja que sinó el pastís baixaria. 

El deixem refredar (veureu que el seu volum disminueix) i el podeu decorar amb unes línies de cobertura de xocolata, en el cas de tenir fruites del bosc o maduixetes, també queda molt bo!


Ja veieu que invertint menys d'una hora teniu un pastís que acostuma a agradar a tothom!
Animeu-vos a fer-lo ;)
Cristina.

1 comentari:

  1. nenaa!des de Girona afirmem que es una cuinera excel·lentt!:)
    esta boníssiiimm!!!:)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...