dissabte, 15 de gener del 2011

GALETES GEGANTS DE XOCOLATA


Per fi torno a ser aquí, ja he acabat la dura època d'examens a la universitat i per a recuperar les forces, que hi ha millor que la xocolata? Sempre que vaig a un Starbucks no puc deixar de mirar aquelles galetes que sembla que no s'acaben mai, així que avui em tocava a mi. 

El que més m'agrada de les galetes és aquell tacte cruixent de fora i mig tou per dins, que quan te les fiques a la boca sembla que es desfacin, definitivament m'encanten. És el que he intentat fer amb aquestes, deixant-les menys estona del que deia a la recepta, al forn. 

De les festes de Nadal encara tenim torrons rondant per casa i per aprofitar-los, la part cruixent de dins la galeta està feta amb torró de xocolata amb llet i ametlles. Tot trossejat per a poder barrejar-ho bé amb la resta d'ingredients. 


GALETES GEGANTS DE XOCOLATA

Ingredients (18 unitats):
- 225 gr de mantega tova
- 140 gr de sucre extrafi
- 1 rovell d'ou batut
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla
- 225 gr de farina
- 55 gr de cacau en pols
- 80 gr de torró de xocolata trossejat
- 60 gr de xocolata negra tallada a trossos grans
- sal

Pasos a seguir:
Preescalfem el forn a 190ºC i folrem una safata amb paper parafinat.

Posem la mantega i el sucre en un bol i els barregem amb una cullera de fusta. Després, incorporem el rovell i l'extracte de vainilla sense deixar de batre. Tamisem la farina, el cacau i una mica de sal sobre la mescla i afegim els trossos de torró. Ho removem tot fins que quedi ben lligat, ajudat de les mans per a tenir millor textura.

Formem 18 boles amb la mescla, les col·loquem sobre la safata, deixant un espai entre elles perquè s'expandeixen bastant i les aixafem amb el palmell de la mà. A continuació, cobrim les galetes amb els trossos de xocolata negra.

Fornegem durant 8-10 minuts. Una vegada fora del forn deixem passar 5 minuts més i les traslladem a una reixeta per a que acabin de refredar-se.



Ja estan a punt per a menjar!!! He provat una quan encara no estaven fredes del tot... espectacular, tovetes per dins com a mi m'agraden.
Cristina.

1 comentari:

  1. Super gegants i suuuuper bones!!! tenen un aspecte deliciós, m'encanten....ara per berenar m'en menjaria unes quantes!
    Molts petonets bonica

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...