Un dinar de diumenge amb la família es mereix unes postres. A poder ser a vegades, ràpides i que no siguin de gaire aportació calòric ni de greixos.
Avui d'una manera breu, us presento el meu petit invent per a una degustació d'unes postres tradicionals de manera que tots aquells que segueixen una dieta no hagin de sentir-se culpables!
Amb un lleuger aroma de vainilla i l'agradable variació de colors que aporta aquesta fresqueta melmelada de nabius.
QUALLADA LIGHT amb MOUSSE de NABIUS
Ingredients (4 racions):
- 1 sobre de preparat de quallada
- 1/2 litre de llet descremada
- 1 culleradeta de sucre avainillat
Per a la mousse:
- 2 làmines de gelatina
- 5 culleradetes de melmelada diet de nabius
- 100 ml de nata de 15%MG
Pasos a seguir:
Del mig litre de llet, n'apartem un got i dissolem el preparat de quallada. La resta el posarem en un cassó al foc, quan comenci a bullir hi afegirem la dissolució anterior sense deixar de remenar. Quan torni a arrencar el bull apartem uns segons del foc i tornem a posar el cassó al foc, incorporem la culleradeta de sucre avainillat i en el moment de bullir altre cop ja podem treure del foc.
Repartim en el recipient on ho menjarem, deixem reposar uns minuts i els portem directes a la nevera mínim durant 2 hores.
Per a la mousse; hidratem les fulles de gelatina en aigua freda 10 minuts, en un recipient les escorrem i les escalfem al microones 3-4 minuts, afegim la melmelada de nabius i remenem bé. Muntem lleugerament la nata i mesclem de manera suau amb la mescla anterior. Aboquem sobre la quallada (un cop ja hagi estat 2 hores a la nevera) i reservem altre vegada a la nevera 2 hores més.
Millor si ho preparem la nit anterior, per a que qualli bé i la mousse tingui més consistència.
Aquí casa no hem complert els temps mínims, ja se sap, les presses i la impaciència... ja estaven quallades però no prou fredes, tot i així, estaven molt bones. Lleugers i amb sabors molt suaus.
Desitjo que us agradi,
Cristina.
Hola Cristina!Estos postres fresquitos y ligeros me encantan,y como tu dices..disfrutas sin remordimientos.
ResponEliminaBesets.
Quina bona pinta aquests gotets!
ResponEliminaLa veritat és que després de segons quins àpats s'agraeix alguna coseta més lleugera.
petonets.